Prelepi SSC Tuatara model dolazi sa moćnih 1.750 ks

Više slika

Više slika

Brend SSC North America iskoristio je događaj Pebble Beach Concours d’Elegance kako bi predstavio svoj novi model 2019 Tuatara...

Gotovo vizuelno identičan konceptu koji je predstavljen pre oko sedam godina, proizvodni model Tuatara poseduje karbonsku karoseriju koja mu omogućuje vučni koeficijent od 0,27. Kompanija tvrdi da je ovo značajno manje od njegovih prvih konkurenata Bugatti Chiron (0,36), Koenigsegg Agera (0,33) i Hennessey Venom F5 (0,33).

Sveukupno, automobil meri 4.429 mm dužine, 1.991 širine i 1.092 mm visine, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,672 mm. Ekstenzivna upotreba karbonskih vlakana takođe omogućuje modelu da poseduje maksimalnu težinu od 1.247 kilograma.

SSC North America nije objavila detaljne specifikacije novog modela, ali kompanija je potvrdila da je Tuatara napajan sa tvin turbo V8 motorom zapremine 5,9 litara, koji stvara 1.350 ks, prilikom upotrebe goriva od 91 oktana. Međutim, ovaj motor može da ide i na E85, a onda je u mogućnosti da se pretvori u strašno čudovište koje stvara neverovatnih 1.750 ks.

Ovaj motor biće povezan sa sedmostepenim kompujterizovanim manualnim menjačem, koji poseduje robotik šift sistem. Kompanija je za sada odbila da objasni šta ove velike reči znače, ali je prethodno navela da će motor i menjač omogućiti ovom brutalnom superautomobilu da razvije projektovane maksimalne brzine koje će raditi na obaranju trenutnog svetskog rekorda.

SSC je verovatno misli da napadne Koenigsegg Agera RS rekord koji iznosti 457,94 km/h, ali u proseku i dvosmerne rekorde maksimalnih brzina postavljene na 447,19 km/h. Za sada ne postoji ni jedna informacija o cenama novih modela američke kompanije, a konačne cifre performansi i ubrazanja takođe, zavise od slopa i toga da li će on ostati isti ili biti još bolji, tako da će tačne vesti o ovim i drugim pitanjima biti objavljene kako se dan njihovog tržišnog plasmana bude bližio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group