SSC Tuatara će pokušati da postane najbrži produkcioni auto na planeti

Kreatori automobila kažu da će auto moći da ostvari brzinu od 480 Km/h...

Gotovo vizuelno identičan konceptu koji je predstavljen pre oko sedam godina, proizvodni model Tuatara poseduje karbonsku karoseriju koja mu omogućuje vučni koeficijent od 0,27. Kompanija tvrdi da je ovo značajno manje od njegovih prvih konkurenata Bugatti Chiron (0,36), Koenigsegg Agera (0,33) i Hennessey Venom F5 (0,33).

Sveukupno, automobil meri 4.429 mm dužine, 1.991 širine i 1.092 mm visine, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,672 mm. Ekstenzivna upotreba karbonskih vlakana takođe omogućuje modelu da poseduje maksimalnu težinu od 1.247 kilograma.

Snaga ovog automobila dolazi iz moćnog V8 motora koji proizvodi 1750 KS. Ubrzanje je neverovatno i brzinu od 0 do 100 km/h ovaj auto može postići za 2.5 sekundi, što ga čini jednim od najbržih automobila na planeti.

Ovaj motor biće povezan sa sedmostepenim kompujterizovanim manualnim menjačem, koji poseduje robotik šift sistem. Kompanija je za sada odbila da objasni šta ove velike reči znače, ali je prethodno navela da će motor i menjač omogućiti ovom brutalnom superautomobilu da razvije projektovane maksimalne brzine koje će raditi na obaranju trenutnog svetskog rekorda.

Trenutni svetski rekord za najveću brzinu produkcionog automobila drži Koenigsegg Agera RS koji je 2017. godine ostvario brzinu od 447 km/h. Iako je kasnije Bugatti uspeo da pređe brzinu od 490 Km/h, taj rekord nije prihvaćen, jer nije održan u uslovima koje Ginis zahteva.

Još uvek se ne zna kada će Tuatara krenuti sa obaranjem rekorda, ali verujemo da će uspeti da ga obori bez mnogo mučenja.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group