Spyker C8 Preliator Spyder

Više slika

Više slika

Kompanija Spyker se oporavila od Saab fijaska što predstavlja idealno tlo za ponovno uspostavljanje snažnog tržišnog rejtinga, kako u Americi, tako i u Evropi...

Shodno tome holandski proizvođač automobila pojavio se na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku kako bi svetu pokazao svoj novi model C8 Preliator Spyder kompletiran novim motorom. Umesto Audi V8 baze motora, na kojoj je prethodna verzija automobila nastala i originalno dizajnirana, Spyker se sada priprema da koristi novi motor koji je stigao iz izvora kompanije Koenigsegg.

Kao što je potvrđeno prošlog meseca na sajmu automobila u Ženevi, obe varijante, kupe i kabriolet, C8 Preliator modela biće napajane preko petolitarskog V8 motora švedskog brenda, tjuniranog na 600 ks, sa identičnim brojem obrtnog momenta. Kanalisana putem šestostepenog mehaničkog menjača, snaga modela Spyker C8 dovoljna je za njegovo lansiranje do sto iz mesta za 3,6 sekundi i dalje sve dok ne stigne do maksimalnih 322 km/h.

Iz kompanije tvrde da će kreirati samo 100 jedinica ovog roadster modela, koji je predstavljen Ascot Bronze primerkom koji vidite u galeriji. C8 poseduje mekan krov i kontrastan Latano kožni enterijer sa šavovima u obrascima pčelinjeg saća. Ovo je po svemu sudeći identičan model koji smo vam predstavili pre nekoliko nedelja, ali ovo su potpuno nove i prve fotografije i materijali sa sajma automobila u Njujorku.

Proizvodnja automobila će se odvijati u CPP Metalcraft fabrici kompanije u Koventriju tokom leta sledeće godine. Cena modela je procenjena na početnih 429.000 $, dok će od ukupne proizvodnje 50 modela biti namenjeno severnoameričkom tržištu. Njujork je posebno važno tržište za holandskog proizvođača koji je prvi put predstavljen Severnoj Americi od strane kuće Manhattan Motorcars.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group