Smart predstavlja novu i daleko snažniju #3 liniju modela

Na tržište zvanično stiže sledeće veliko poglavlje u kompletno preokrenutoj poslovnoj priči kompanije Smart...

Do sada smo već imali priliku da vidimo maleni Smart #1 električni krosover, a sada nas je ovaj brend obradovao njegovim većim bratom koji se potpuno otvoreno pojavio na zvaničnom sajtu Kineskog ministarstva za industriju i informativne tehnologije i predstavlja predstojeću liniju koja stiže sa imenom Smart #3.

Baš kao i #1 linija, Smart #3 model predstavlja zajednički projekat kompanija Mercedes i Geely. Nemački proizvođač je učinio da ova mašina izgelda zaista lepo, dok su Kinezi bili zaduženi za nabavku celokupnog hardvera koji joj je bio potreban. Oba modela postavljena su na Sustainable Experience Architecture (SEA) platformi kompanije Geely, ali je novi automobil duži, širi i niži, sa krovnom linijom koja poseduje sportsku liniju nalik kupeima.

Sa druge strane, bitno je napomenuti da #3 meri 4.440 mm od branika do branika, a uprkos tome što #1 dolazi sa 4.270 mm, veći automobil poseduje svega 35 mm duže međuosovinsko rastojanje. Vizuelno gledano potpuno je jasno da oba automobila pripadaju istoj porodici, dok pojedini mogu reći da oni čak izgledaju i previše slično.

Zajedničke karakteristike obe linije predstavljaju centralne pruge koje spajaju dva prednja LED fara i štopaljke na zadnjem delu, zajedno sa suženim C stubom koji deluje kao da se ne spaja u potpunosti sa zadnjim krilom, pružajući utisak da krov lebdi iznad putničke kabine.

Informacije sajta kineske vlade ne uključuju podatke o snazi nove linije, ali Car News China navodi da će #3 model stići u ponudu sa istim motorima kao i njegov mali batica. Ovo znači da bi ulazna ponuda mogla da stigne sa jednom jednicom koja svojih 268 ks šalje na zadnju osovinu, dok sportske Brabus verzije - koju možete videti na fotografijama u narandžastoj boji i sa tankim usisnikom vazduha na haubi - dodaju još jedan agregat od 156 ks prednjoj osovini, radi kombinovanih 422 ks.

Zvanične cifre ubrzanja do stotke iz mesta #1 Brabus modela iznose 3,9 sekudi, tako da možemo očekivati da će veći #3 automobil skinuti koju desetinku sa ovog vremena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group