Novi Honda Civic Type R donosi više snage i bolje performanse

Fotografija koja navodno predstavlja brošuru za predstojeći Honda Civic Type R model procurela je onlajn i sugeriše da će novi kompakt posedovati više nego dobrih 326 ks i 420 Nm obrtnog momenta...

Dokument je podeljen putem Tire Meets Road iz neimenovanog izvora, tako da je legitimitet ove brošure za sada veoma teško dokazati. Drugi japanski kupci, kao što je Azuso Ito, pisac i ilustrator, poručili su već svoje automobile, stoga su nazad dobili proizvodne informacije.

Ito je podelio izgled svoje brošure sa svojim pratiocima putem lajvstrima, ali je za sada nemoguće tvrditi šta se sve nalazi na strani motora, zbog kvaliteta samog videa. Brošura koristi identičnu fotografiju Civic Rype R motora baš kao i na procurelim fotografijama rejtinga njegove snage, što takođe ističe da će se maksimalna snaga dostizati na 6.500 rpm, dok će maksimalni obrtni momenat biti između 2.600 i 4.000 rpm.

Radi poređenja, bitno je naglasiti da u Japanu i Evropi, odlazeća Honda Civic Type R linija stvara 316 ks i 400 Nm obrtnog momenta, što znači da novi modeli stižu sa deset konja i dvadeset Nm obrtnog momenta više, kao što i sama brošura sugeriše.

Uprkos obećanjima da će nova generacija Civic Type R modela biti brža na svakoj trkačkoj stazi od prethodne generacije, kompanija Honda je užasavajuće spora kada se radi o predstavljanju detalja vezane za novi i sa nestrpljenjem očekivani automobil. Stoga, iako je japanski brend obećao da će novi model biti moćniji od prethodnog, ne postoje nikakve zvanične informacije koliko će to tačno biti na kraju.

Kao u slučaju snage motora, Honda ne želi da otrkije previše detalja vezano za šasijski inženjering nove generacije. Kako je proizvođač izjavio, karoserija novog Civic Type R veoma je lagana i čvrsta, dok će savršeno vozačko iskustvo biti pojačano usavršenim vešanjem i performansama upravljanja. Novi kompakt je već uzeo najbolje vreme kruga za automobile sa prednjom vučom na popularnoj japanskoj stazi Suzuka Circuit i najverovatnije će se naći u prodaji od jeseni ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group