Sledeće generacije BMW M3 i M4 modela dolaze sa 475 ks

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG C63 S i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio modeli poseduju preko 500 ks na trapu, ali prilikom predstavljanja svojih M3 i M4 linija, kompanija BMW neće ući u rat konjskih snaga sa svojim rivalima...

Kako glase navodi čelnika bavarskog brenda, sledeće generacije M3 i M4 automobila nastaviće da koriste svoje trolitarske twin-turbo motore, ali će njihove jedinice sada biti nazvane S58. Zahvaljujući obilnim modifikacijama, očekuje se maksimalna izlazna snaga od 425 konja u baznim specifikacijama, pa sve do 470 i 475 ks u ostalim varijantama. Kako deluje, ove nove S50 mašine debitovaće premijerno u X3 i X4 M modelima, pre nego što budu predstavljene u linijama M3 i M4.

Ukoliko se ove glasine pokažu tačnim, ovi pogonski sklopovi u sledećim generacijama M3 automobila mogu dobiti električni sistem od 48 volti i mali električni agregat postavljen između standardnog motora i transmisije. Pored novog i poboljšanog motora, novi M3 i M4 blizanci biće postavljeni na CLAR platformu nemačkog proizvođača. Sa ovom arhitekturom, bavarski duo bi trebalo da bude lakši za 40 kg od svojih prethodnika.

Naravno, naredne serije 3 i 4 modela biće prodavane u neverovatnom broju opcija, a jedan od najinteresantnijih dodataka svakako predstavlja opseg 340i M Performance automobila, koji će prema izveštajima predstavljati direktnog rivala Mercedes-AMG C43 serije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group