Sledeća generecija Jaguar XJ modela biće električna

Više slika

Više slika

Britanski proizvođač automobila Jaguar poseduje velike planove za budućnost...

Njihove ambicije uključuju novi terenac i vozila nultih emisija štetnih gasova, kao što su linije I-Pace modela, ali sledeća generacija XJ automobila svakako predstavlja jednu od najvećih transformacija u poslovnom planu kompanije.

Britanska firma, prema navodima, planira da svoju sledeću generaciju salona pretvori u električnu liniju, a kako smo saznali direktno iz glavnog štaba, Jaguar će ove planove pretvoriti u delo do kraja ove godine. Debi nove EV serije održaće se tokom pedesete godišnjice originalnog XJ automobila, po prvi put predstavljenog 1968. godine.

Najnoviji 2019 Jaguar XJ automobil biće postavljen na potpuno novu platformu, koja će biti deljena sa sličnim modelima ogranka Land Rover, Range Rover oznake kako se veruje, a naveliko se govorka o tome da će koristiti dva električna pogonska sklopa povezana sistemom pogona na svim točkovima.

Identična, raznovrsna arhitektura moći će da obezbedi mesto za regularne jedinice sa unutrašnjim sagorevanjem takođe, tako da se iz pogona kompanije Jaguar mogu očekivati i neke hibridne varijante u bliskoj budućnosti, iako je malo verovatno da će XJ postati jedna od njih.

Nikakvi tehnički detaljli nisu još uvek objavlljeni, ali nam je poznato da će peta generacija britanske linije salon automobila dobiti prelazni opseg od oko 483 kilometra između dva punjenja. Glavni dizajner kompanije Jaguar, Ian Kalum, zajedno sa svojim timom, biće zadužen za kreiranje nove Jaguar XJ serije, ali po svemu sudeći njen dizajn je već kompletiran, ako je verovati informacijama koje su stigle iz izvora bliskih brendu.

Za sledeću generaciju salon modela engleskog proizvođača, spremna su četiri različita stila karoserije, od kojih svaki poseduje četvoro vrata, zajedno sa nešto iskošenijom linijom krova, radi bolje aerodinamike i naravno, daleko dinamičnijeg prisustva.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group