Sledeća generacija R8 modela stiže 2023. godine sa V8 motorima

Audi R8 će možda poživeti još nešto duže i ući u svoju treću generaciju, ali ovaj automobil će definitivno biti dosta drugačiji od onoga koga vidimo danas...

Kada je R8 prvi put predstavljen davne 2006. godine, on je stigao na tržište sa 4,2 litara velikim V8 motorom unutrašnjeg sagorevanja. Nešto moćnija verzija ovog modela došla je par godina kasnije sa 5,2 litara velikom V10 jedinicom unutrašnjeg sagorevanja i ovaj automobil je osvežen u drugoj generaciji koja je izašla 2015. godine, ali je tada V8 mašina izašla iz upotrebe i ostavila samo V10 jedinice kao jedinu opciju.

Novi izveštaj Auto Bild publikacije sada tvrdi da će treća generacija R8 modela vratiti V8 jedinice, ali će one biti modeli duplog turbo punjenja i četiri litra zapremine, preuzete sa iz projekta Lamborghini Urus i brojnih drugih VW Group modela. Auto Bild takođe sugeriše da će ovi motori razvijati oko 700 ks, dok će određene verzije dolaziti u određenim formama hibridnih pokretačkih sklopova.

Nemačka publikacija nije napomenula bilo kakve druge detalje vezane za sledeću generaciju R8 automobila, osim da će oni najverovatnije stići na tržište 2023. godine i da bi mogli biti ponuđeni sa potpuno električnim pogonom, takođe. Ovakav električni model bi mogao postati vrhunska varijanta ponude, za razliku od prethodne generacije R8 e-tron automobila koji stvaraju svega 456 ks i 920 Nm obrtnog momenta, uprkos tome koštaju milion evra. Audi je prodao manje od sto modela svojih E8 e-tron modela, tako da bi bilo koja nova električna verzija trebalo da bude značajno snažnija i mnogo jeftinija od nje.

Dodatno, izveštaji o trećoj generaciji Audi R8 modela cirkulišu već nekoliko godina, ali nemački proizvođač još uvek nije komentarisao bilo šta po pitanju njene premijere.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group