Sledeća generacija Peugeot 2008 automobila stiže 2019. godine

Više slika

Više slika

Trenutno u svojoj četvrtoj godini proizvodnje, Peugeot 2008 dobio je diskretna poboljšanja prethodnog leta, ali radikalnije promene se očekuju u naredne dve...

Tada se očekuje dolazak druge generacije ovog subkompakt korosovera na tržište, ako je verovati nedavnim izveštajima. Nova varijanta modela dobiće određene stilske elemente koji se trenutno mogu pronaći u modelima 3008 i 5008.

Unutra, 2020 Peugeot 2008 navodno dobija sve prednosti dodatnog mesta za glavu i prostora za noge, dok će, sve u svemu, čitava putnička kabina biti daleko veća. Šta više, i-Cocpit sistem biće preuzet sa verzije 3008, a verovatno i njegov ekran visoke rezolucije i 12,3 inča.

Ispod njegove nove kože, stvari postaju potpuno drugačije, jer će sledeća generacija 2008 modela dobiti potpuno novu šasijsku platformu, razvijenu od strane kompanije Peugeot zajedno sa kineskim partnerima iz kompanije Dongfeng.

Opredeljivanjem za ovakav put subkompakt vozilo francuskog brenda postaje čvršće i lakše, a takođe će biti kompatibilno sa električnim pogonskim sklopovima, kao i verzijama nultih emisija gasova, za koje se smatra da su takođe u opticaju, a biće ponuđene zajedno sa običnom postavkom koja uključuje i dizel jedinicu.

Nova generacija modela Peugeot 2008 gotovo sigurno ostaje pokretana na jednoj osovini, ali inžinjeri veruju da bi mogla da dobije dosta od poboljšanog Grip Control sistema stabilizacije, koji pomaže automobilu da dostigne bolje prijanjanje na klizavim površinama.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group