Slatkiš koji ujeda

Mini je spreman da svoju porodicu proširi još jednim modelom. Najnovije izdanje je roadster, šesti model ovog brenda i prvi dvosed sa otvorenim krovom.

Linija modela kreće od osnovne verzije Cooper Roadster sa 121ks, nakon toga dolazi dizel verzija Mini SD Roadster sa 141ks i na kraju Cooper S Roadster sa 181ks. Modeli su opremljeni šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačima.

Najjači model u ponudi biće John Cooper Works Roadster, kojeg pokreće četvorocilindrični turbo motor od 208ks. Performanse će biti vatrene, ubrzanje od 0-100 km/h traje 6.5 sekund, a maksimalna brzina će biti 237km/h. Kako proizvođač tvrdi, kombinovana potrošnja će biti 6.1 litar na 100km. Emisija izduvnih gasova je 169g/km.

Mini takodje nudi uobičajene široke mogućnosti za personalizaciju. Vlasnici Apple iPhone-a mogu pristupiti Internetu preko displeja na centralnoj konzoli, koristeći džojstik na centralnoj konzoli i tastere na volanu. To otvara vrata funkcijama kao sto je internet radio, Google, Facebook i Twitter.

Početna cena u Engleskoj će biti 18,015 £ za standardni Cooper, a cena John Cooper Works modela će biti 24.850 £. Svi modeli će biti u prodaji od 25. februara u Engleskoj, a kod nas se očekuju u trećem kvartalu 2012. godine.

Autor: Nikola Vučićević

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group