Skupoceni Lamborgini Aventador potpuno izgoreo u Pragu

Auto od 1.6 miliona dolara pretvorio se u pepeo...

Superautomobili sa svojim masivnim motorima koji bljuju vatru obično proizvode mnogo toplote i izuzetno su skloni požarima. Jednostavna pretraga na Google-u pokazaće vam stotine slika koje prikazuju izgorele i uništene Lamborghinije.

Nedavno je Lamborghini Aventador, modifikovan od Mansori kompanije, potpuno uništen u  požaru u Pragu. Dok obični Aventador poseduje 6,5-litarski V12 motor od  690 konjskih snaga, Carbonado Aventador model poseduje dvostruku turbo konverziju koja proizvodi 1.250 konjskih snaga. Kao rezultat, ne samo da postiže više performansi, već i proizvodi više toplote.

Prema izveštaju istražitelja požara, superautomobil se zapalio dok se vozio u tunelu u Pragu. Razlog koji je naveden za požar bila je „tehnička greška“, a vatrogasna služba je procenila ukupni trošak štete na oko 220 000 dolara. Samo šest ovakvih Carbonado Aventadora je napravljeno, što znači da je ovo veliki gubitak, jer ih sada ostaje samo 5. Cena ovog auta iznosila je 1. 6 miliona dolara, tako da sumnjamo da će ga iznos od 200.000 dolara povratiti u život.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group