Proizvodna varijanta Skoda Vision X debitovaće sledeće godine u Ženevi

Više slika

Više slika

Škoda se nalazi na svega godinu dana od lansiranja svog trećeg terenca, nakon modela Kodiaq i manje varijante Karoq...

Esencijalno, sestrinski model Seat Arona linije, biće predstavljen na sajmu automobila 2019 Geneva Motor Show, kako je direktor prodaje i marketinga kompanije Škoda, Alain Favej, izjavio novinarima na nedavnoj konferenciji.

Predstavljen Vision X konceptom, na ovogodišnjem ženevskom događaju, novi model posedovaće MQB A0 platformu i mogao bi da koristi sličan pogonski sklop. Koncept je došao sa turbo motorom zapremine 1,5 litara, koji može biti pokretan benzinom ili prirodnim gasom, električnom jedinicom i kaišnim mid-hibridnim sistemom sa generatorom od 48 volti. Zahvaljujući inovativnom rasporedu, ovaj koncept ubrzava do stotke za 9,3 sekunde i emituje svega CO2 u razmeri 89 g/km.

"Mi smo razvili električnu osovinu pre dve godine, kada je krenulo razmatranje optimizacije pogonskih sklopova sa motorima unutrašnjeg sagorevanja i električnim jedinicama u kombinaciji. Sada diskutujemo o tome, ko, kada i gde može da ih proizvede“, komentarisao je direktor kompanije Škoda, Berhard Maier.

Novi krosover češkog brenda, koji će prisvojiti sličan tretman kao i Karoq i Kodiaq, podsećaće na oba modela, baš kao i Vision X koncept. U suštini, možemo očekivati nekoliko blažih stilskih zahvata, sa redizajniranim farovima i štop svetlima, odgovarajuće brave na vratima i bočne retrovizore.

Glavna razlika u putničkoj kabini biće dodatni plutajući informativni sistem koji će biti postavljen kako bi razdvajao enterijer od onog u Karoq i Kodiaq automobilima.

Štaviše, brend u vlasništvu VW grupacije, potpuno je spreman za lansiranje drugog krosovera na kineskom tržištu. Kamiq, koji je dosta veći od modela Karoq, kreiran je na lokalnom nivou od strane Shanghai Volkswagen ogranka, a njegova premijera očekuje se u junu.

Za sada je još uvek pomalo rano govoriti o tome da li će novi model baziran na Vision X ikada stići na tako daleka podneblja, ali Škoda očekuje da Kamiq dosegne američko i zapadnoevropsko tržište, iako je bazno kreiran na kineskom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group