Skoda povećava proizvodnju modela Yeti

Više slika

Više slika

Dok kompanija Skoda proširuje svoj portfolio sa potpuno novim modelom Kodiaq, prvi terenac ovog brenda uživa u očekivanom povećanju popularnosti.

Kako bi održala tempo sa sve većom potražnjom Yeti modela u Evropi, Skoda je sada pripremila dodatne proizvodne kapacitete u svojoj ruskoj fabrici Nizhniy Novgorod, gde se ovaj kompaktni terenac, zajedno sa modelom Octavia, sklapa još od 2012. godine.

"Mi smo oduševljeni što možemo da isporučimo još modela Skoda Yeti našim kupcima iz Evrope koji su to i zahtevali. Upotrebom proizvodnih kapaciteta još jedne fabrike starog kontinenta, koja se nalazi u našoj proizvodnoj mreži, možemo da odgovorimo na sve njihove potrebe", izjavio je član upravnog odbora komanije zadužen za proizvodnju i logistiku Mihael Oeljeklaus.

Kao dodatak i ispomoć ruskoj proizvodnoj jedinici, model Yeti se sklapa u češkom gradu Kvasinju, pogonu Solomonovo u Ukrajini, kazakstanskom Oskemenu / bivšem Kamenogorskom i u kineskom gradu Antingu.

Terenac je dostupan na tržištu još od 2009. godine, njegov naslednik je uveliko na putu, a kompanija Skoda je do sada širom sveta isporučila više od 580.000 jedinica Yeti modela. Vozilo je četiri godine kasnije postalo dostupno u dve verzije Yeti i Yeti Outdoor, dok je sredinom prošle bilo osveženo sa pet novih motora koji su odgovarali svim Euro 6 standardima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group