Škoda Enyak stiže 1. septembra

Škoda je najavila da će predstaviti Enyak iV EV model 1. septembra u Pragu.

Prvi električni krosover kompanije podržaće svestrana platforma MEB kompanije Volkswagen Group i pokrenuće se sa različitim konfiguracijama pogonskog sklopa koji će uključivati pet nivoa snage, tri veličine baterije i pogon na dva i četiri točka.

U najizdržljivijoj varijanti, češki proizvođač automobila obećava domet do 500 milja kao i brzo punjenje do 125 kW.

Kao što je Škoda ranije potvrdila, osnovni model će debitovati sa baterijom od 55 kWh, motorom sa zadnjom pozicijom od 146 KS i dometom od 211 milja (340 km). Varijanta od 178 KS doćiće sa baterijom od 62 kWh i dometom od 390 km, dok će vozila koja će putovati do 500 km imati motor od 201 KS i bateriju od 82 kWh.

Oni koji žele Enyak iV sa pogonom na svim točkovima moraće birati između verzija 262 i 302 KS, pri čemu će poslednja nositi RS značku. Oba modela će puniti istu bateriju od 82 kWh i imaće raspon od 460 km. Zahvaljujući pametnom pakovanju, pretpostavlja se da će Enyak iV ponuditi sličan unutrašnji prostor kao i Kodiak, uprkos tome što je kraći od ovog modela.

Kompletni detalji oko novog elektirčnog krosovera sa nultom emisijom biće objavljeni za nešto više od mesec dana.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group