Sian postao najbrži Lamborghini svih vremena

Više slika

Više slika

Ovaj automobil je Lamborghinijev prvi pokušaj pravljenja hibridnog vozila, ali pod haubom će i dalje imati moćan V12 motor. Sian znači „bljesak munje“, što je očigledna referenca na električne komponente automobila.

Novi superautomobil ima isti 6.5-litarski V12 motor koji je takođe SVJ model, ali sa dodatnom snagom 48-voltnog hibridnog sistema, koji dodaje 34 konjske snage (25 kilovata). Ukupno, automobil ima 819 KS (602 kW), što novi Sian čini najmoćnijim Lamborghinijem ikada.

Ovo takođe čini Sian Lamborghinijem koji najbrže ubrzava, postižući brzinu od 0 do 100 km / h za manje od 2,8 sekundi.

Vučna sila je poboljšana za 10% u trećem stepenu prenosa, a vreme ubrzanja od 30 do 60 km / h je poboljšano za 0,2 sekunde u poređenju sa Aventador SVJ modelom. U većim i nižim brzinama, električni motor povećava vučnu silu do 20%, smanjujući ubrzanje od 70 do 120 km / h za 1,2 sekunde u poređenju s Aventador SVJ, navodi se u zvaničlnom saoštenju kompanije Lamborghini.

Kompanijaplanira izgradnju 63 ovih vozila i ona počinju sa prosečnom cenom od 3,6 miliona dolara. Ono što moramo napomenuti jeste da je svih 63 modela već rasporodati, tkao da ne sumnjamo da će ih u budućnosti biti još. 

Foto:anewspost.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group