Šesta generacija Mercedesove E - klase

Više slika

Više slika

Pedeset godina od prvog ikada napravljenog Mercedes-Benz karavana, 1966. Universal, baziranog na modelima od 200D do 230S fintail, nemački proizvođač predstavlja šestu generaciju svoje E - klase, Estate, takođe poznate kao T - Model ili Wagon.

Ovaj automobil je mnogo elegantniji model od svojih prethodnika, dok svoju inspiraciju crpi iz manjih verzija C - Estate klase, sa mnogo manje ugaonim dizajnom, posebno na zadnjoj strani gde se sada nalaze nagnutija, sportska peta vrata, zajedno sa sportskom linijom krova.

Sa zapreminom prtljažnika od 670 litara, kada je zadnja klupa podignuta, i 1,820 litara onda kada je spuštena, ukupni kapacitet je doživeo pad od 30 litara, ili 135 litara, u odnosu na prošli model, ali je to mala cena koju je potrebno platiti za novu, mnogo uglađeniju pojavu, novog E-Class Estate modela.

Šta više, on i dalje nadmašuje svoje takmace - Audi A6 Avant (565 litara / 1,680 litara) i BMW 5 - Touring (560 litara / 1,670 litara), ali kao dodatni bonus dolazi i to što će novi Mercedes karavan biti ponovo dostupan sa opcionalnom trećom, savitljivom, klupom za decu.

Naslon za leđa poslednje klupe poseduje razmere 40:20:40, podjednako podeljenih, i dolazi sa novim funkcijama koje dozvoljavaju njegovo pozicioniranje na približnih deset stepeni kosog ugla, koji kreira dodatnih 30 litara u tovarnom prostoru, ali u isto vreme nastavlja da pruža uslugu svih svojih pet sedišta, koja dolaze u standardnoj ponudi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group