Serija 8 kompanije BMW startuje sa proizvodnjom od sledeće godine

Više slika

Više slika

Kompanija BMW potvrdila je sjajne vesti koje će obradovati sve ljubitelje njihovog brenda…

Oni će započeti proizvodnju svoje dugoočekivane Serije 8 u svojoj fabrici smeštenoj u Dingolfingu u Nemačkoj. Nova generacija serije 8 predstavljena je u formi koncepta čitavom svetu ranije ove godine, a evropsko, kao i tržište Sjedinjenih Američkih Država će prvo osvojiti kao kupe sledeće godine. Kada proizvodnja i dostave budu uređene za model sa tvrdim krovom, nemački proizvođač omiljenog automobila mnogih ljudi će se potruditi da nam ponudi i 8-series kabriolet model, koji bi trebalo da osvoji tržište 2019.godine.

Kada konačno dosegne drum, BMW 8 serija će se direktno suprotstaviti svom konkurentu, Mercedes-Benz S Class Coupe i Cabriolet modelima, pa će na taj način popuniti prazninu u floti čuvenog brenda, koja postoji već nekoliko prethodnih godina. Ova dva brenda se konstantno direktno sučeljavaju i takmiče, a u svetu postoji i podela ljubitelja četvorotočkaša – jedan deo je okrenut BMW brendu, dok drugi sve svoje nade polaže u Mercedes-Benz.

Kao i svoj rođak iz serije 7 sa četvoro vrata, serija osam će biti ponuđena sa spektakularnim asortimanom specifikacija i brojnim različitim motorima. Među najverovatnijim motorima koji će biti prodavani nalazi se 3.0 litarski motor sa turbo punjenjem i šest cilindara, kao i M760Li xDrive twin 6.6 litarski V12 motor, takođe sa turbo punjenjem. Pored toga, znamo da će M8 imati verovatno istovetnih 600 konjskih snaga, 4.4 litarski twin-turbo V8 motor, kao i sasvim novi M5 model.

Od kompanije BMW još treba da čujemo kada ćemo tačno videti zvanično otkrivanje kompletirane serije osam u punoj formi, ali verujemo da će se to dogoditi na ženevskom sajmu automobila koji će se održati u martu sledeće godine. Na tom sajmu često imamo priliku da vidimo brojne novitete koji sa lakoćom osvajaju svet, drum, ali i srca svih ljubitelja četvorotočkaša.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group