SEAT TOLEDO 2013

Nakon sitnog prikazivanja prikrivene koncept verzije na ženevskom sajmu automobila i nakon nekoliko zvaničnih slika koje su procurele u javnost ranije ovog meseca, Seat je povukao iz tajnosti proizvodnu verzije nove generacije Toleda.

Seat-ov novi kompaktni sedan je mnogo više od naslednika prve i druge generacij ovog modela, već je i u neku ruku naslednik modela Altea.

Međutim, takođe je i brat novog Škodinog modela Rapid, iako svaki brend ima svoj dizajnerski jezik, ostaje činjenica da su stilske razlike između njih koncentrisane u detalje poput prednjeg kraja, stop svetla, zadnjeg dela, felni i enterijera.

Novi Toledo Mk4 ima dužinu od 4,480 mm, što znači da 40mm duži od modela Toledo Mk2, a takođe se vozi na 82mm dužem međuosovinskim rastojanju, tj na 2,602 mm.

Seat će ovaj model ponditi sa  nekoliko motora i menjača. Opseg benzinskih agregata uključuje 1,2-litraske i 1.4-litarske TSI turbo motore koji razvijaju izmedju 75KS i 121KS, od kojih će najmoćnija verzija biti u ponudi sa opcionim 7-stepenim automatskim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom, pored standardnog automatskog menjača. Dizel opseg uključuje 1.6-litarski TDI motor sa 103KS i sa 89KS.

Standardni paket sigurnosti za sve modele Toledo obuhvata vozačev i suvozačev vazdušni jastuk i bočne vazdušne jastuke, dok osnovni model takođe dolazi opremljen sa centralnim zaključavanjem, sa sklopivim zadnjim sedištima i sa elektrčnim podizačima napred.

Seat je rekao daće model Toledo za 2013. godinu biti lansiran u početku u Španiji i Portugaliji sredinom novembra, a potom i u ostatku Evrope i na drugim tržištima tokom 2013. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group