Seat restaurira svoje legendarne gradske modele

Više slika

Više slika

Moderni Fiat 500 modeli poseduju koren duboko usađen u seriji 600, ali samo pravi poznavaoci znaju da je Seat proizvodio jednu verziju ovog vozila, pod licencom italijanskog proizvođača...

Nazvan Seat 600, ovaj model je kreiran u gotovo 800.000 jedinica i bio je najpopularniji u svojoj drugoj godini proizvodnje kada je kompanija morala da duplira njihov broj.

Sa ovim gradskim automobilom koji slavi 60 rođendan, španski proizvođač automobila posvetio je proslavi jubileja restauriranje kabriolet modela koji su stajali u garažama, muzejima i razlilčitim kolekcijama preko 25. godina. Timu od 30 ljudi bilo je potrebno 1.500 radnih sati kako bi kompletirao ovaj projekat.

Jedan od najvećih izazova uključivao je pronalaženje više od 1.000 originalnih komponenti koje su menjane, ali se rezultat na kraju isplatio, jer su svi modeli 600 kabrio ispali mnogo bolji nego onda kada su originalno napustili fabriku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group