Seat lansira Ibizu od 150 KS

Ovaj auto namenjen je mlađoj populaciji koja želi da umiri želju za sportskim automobilima...

Na nesreću ljubitelja brzih hečbekova, Cupra Ibiza predstavljena 2018. godine nikada nije prošla fazu „studije dizajna“.Očigledno, SEAT nije uspeo da nađe ubedljiv poslovni momenat za Cupra Ibiza model koji je trebalo da ima isti 2,0-litarski TSI motor sa 200 KS (197 ks) kao i VW Polo GTI.

Međuitm, zato je SEAT objavio sportsku verziju svog subkompaktnog hečbeka. Pokreće ga dobro poznati 1,5-litarski TSI četvorocilindrični motor sa 150 KS i 250 Nm obrtnog momenta.

Uparen sa sedmostepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom, motor  omogućava Ibizi da se ubrza od 0 do 100 km / h za 8,2 sekunde i postigne maksimalnu brzinu od 219 km / h.

Iako su performanse više nego dovoljne, efikasnost je takođe tu. Kaže se da novi model koristi između 5,6 i 6,4 litara na100 pređenih kilometara, što je izuzetno ekonomično, s obzirom na povećanu snagu vozila.

Kao i kod svih ostalih varijanti Ibize, model sa 150 KS biće proizveden u Barseloni, u pogonima fabrike Martorell.

Sa novom varijantom, SEAT se nada da će povećati broj prodaje Ibize koji je već sada ogroman. Od svog predstavljanja 1984, ibiza je prodata u 5,9 miliona jedinica.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group