Seat ne izbacuje novi Ibiza Cupra model

Više slika

Više slika

Seat je nedavno predstavio novi model Ibiza i trenutno je u programu isporučivanja ovlašćenim salonima...

Ali, za sve kupce koji očekuju novu verziju Cupra performansi modela koji će ga pratiti, imamo veoma lošu vest.

Sudeći po svetskim medijima, Seat neće ponuditi svoj novi Ibiza Cupra model i navodno španski proizvođač oseća da je tržište B segmenta kompakt modela u velikom opadanju, što ovaj automobil ostavlja na čekanju još neko vreme.

Kao rezultat, Ibiza FR sa svojim turbo četvorolitarcem zapremine 1,5 litara i 150 ks predstavljaće najpotentniju verziju koju španski brend može da ponudi. Ali, Cupra nije jedina žrtva predstavjanja pete generacije modela Ibiza, jer je obelodanjeno da neće biti ni SportCoupe verzije sa dvoje i troje vrata, niti karavana sa petoro takođe.

Umesto njih, latinski ogranak VW brenda fokusiraće se na CNG verzije napajane kompresovanim prirodnim gasom, namenjene trenutnim tržištima.

Ovo ne znači, međutim, da nikada više neće biti novih Cupra modela, jer najveći u liniji Leon i dalje dobija Cupra tretman i deluje da Ateca Cupra krosover model performansi i dalje funkcioniše veoma dobro. Sa druge strane, sa modelima Ibiza Cupra i Scoda Fabia RS na stanju, oni koji se nadaju supermini kompaktu, moraće da potraže svoje modele u sestrinskim bredovima VW grupacije i modelima kao što je Polo GTI, ili kod konkurencije i njihovim modelima kao što su Ford Fiesta ST i Renault Clio RS.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group