Seat Ateca SUV

Više slika

Više slika

Seat je konačno u ponudu dodao SUV, novi model Ateca, koji je zvanično predstavljen danas, pre nego što se pojavi na sajmu u Ženevi narednog meseca...

 

SUV tržište cveta u Evropi, a Seat traži načine da postane profitabilan, pa je Ateca bila logičan potez za špansku firmu. U planu je dodavanje i nešto manjeg crossover modela, koji će se bazirati na sledećoj generaciji Ibize. 

Ovaj model je namenjen segmentu gde su rivali Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Mazda CX-5, Hyundai ix35 i Ford Kuga. Kao i VW Tiguan i Ateca se bazira na MQB platformi. 

Kada stigne na evropska tržišta u septembru, biće dostupan u nekoliko verzija, ali sve će biti sa turbopunjačima. Ulazni model je 1.0 sa 113ks, 1.4 sa 148ks i tri dizel motora. 

Svi će biti povezani na šestostepeni manuelni prenos, a skuplji modeli će imati opciju sedmostepenog automatika. 

Seatov prvi SUV dolazi sa mnoštvom sigurnosnih opcija, kao što je Traffic Jam Assist, Emergency Assist, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert i tako dalje. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group