S klasa - W221 VS W222

Nova S klasa je vizuelno veoma različita od svog prethodnika, ali da biste lakše primetili gde su najveće promene, sastavili smo nekoliko uporednih fotografija oba modela. Kada ih vidite ovako, primećuju se razlike u proporcijama, obliku i detaljima. 

 

Prva stvar koja se primeti su izraženi lukovi iznad točkova kod starog modela. Zadnja vrata su takođe primetno veća, a linija krova malo zakošenija. Ovo, prema Mercedesu, ne utiče na količinu prostora u zadnjem delu, pošto je ceo prostor za putnike u novom modelu drastično prostraniji. 

Enterijer se u velikoj meri razlikuje u ova dva automobila, iako ima nekih sličnosti kao što je horizontalni red dugmića na centralnom delu table koji izgledaju skoro identično. Drveni detalji se i u novom automobilu nastavljaju na vrata, ali to sada izgleda daleko bolje uklopljeno. 

Model W221 je bio jedan od prvih automobila sa digitalnim ekranom, umesto klasičnih satića, zajedno sa centralnom jedinicom za satelitsku navgaciju i zabavu. Ovo se zadržalo i u novom automobilu, koji je dobio full LED displej. Kada pričamo o LED dispejima, W222 je pun istih, spolja i iznutra (preko 300 LEDova je iskorišćeno samo u enterijeru). 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group