Rusi prave Tesla Mustanga

Više slika

Više slika

Ruska kompanija pod nazivom Aviar Motors predstavila je Teslin Ford Mustang koji se trenutno razvija.

Jedinstvena kreacija je podržana platformom Tesla Model S, a sadrži isto sedište sa baterijama od 100 kWh i dva elektromotora. Pod nazivom Aviar R67, psoeduje snagu od 840 KS, može ubrzati do 100 km/h  za samo 2,2 sekunde i postići maksimalnu brzinu od 250 km /h

Na vrhu platforme Model S postavljeni su lagani kompozitni karoserijski paneli koji imitiraju dizajn klasičnog Ford Mustanga. Mnoštvo karakterističnih delova dovodi dizajn u budućnosti, uključujući ugradnju farova sa kružnim dnevnim svetlima, prednji razdelnik od ugljeničnih vlakana, prednju rešetku od ugljeničnih vlakana i bočne suknje od karbonskih vlakana.

Zbog Teslininih podloga u vozilu, u unutrašnjosti su vidljivi moderni dodaci, od kojih je najznačajniji veliki vertikalni sistem za zabavu. Međutim, u kabini je izvršeno mnoštvo promena, uključujući implementaciju kružnih ventilacionih otvora, novi digitalni instrument i trostruki multifunkcioalni volan.

Ruska kompanija kaže da će R67 moći da pređe 507 km sa samo jednim punjenjem. Dobrom dizajnu ovog automobila dodaje se i to što je zahvaljujući svom pogonskom agregatu kompatabilan sa Teslinim superchargerima.

Aviar nije rekao koliko će ovaj automobil koštati, ali možete se kladiti da neće biti jeftin.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group