Ručni menjač i nove kočnice za BMW M6

BMW je najavio proširenje modelske ponude serije 6 koje uključuje ”Frozen” limitirano izdanje, te novi menjač i kočnice za model M6...

Vest koja će obradovati mnoge tradicionalne fanove BMW-a – BMW od sada nudi 6-stepeni ručni menjač za M6 model.Pomenuti 6-stepeni ručni menjač za M6 Coupe, Cabriolet i Gran Coupe – koji je dostupan bez ikakve dodatne doplate sa sva tri modela – razvijen je unutar četiri zida BMW M GmbH koji su inženjeri razvijali dve godine, u periodu pre lansiranja najnovije generacije BMW M5 limuzine i M6 modela. Harmoničan rad, kontrola frikcije i čvrstoća komponenti bili su neki od funkcija koje su inženjeri pažljivo testirali i ugladili da bi se proizvelo maksimalno angažovno vozno iskustvo.

Osim novog menjača, u ponudi za M6 model su i nove karbon-keramičke kočnice većeg prečnika od konvencionalnih, a dugovečni diskovi na prednjem i zadnjem kraju izrađeni su od najmodernijeg kompozita karbona i keramike čime je M6 uštedio 19,4 kg. Takvo smanjenje mase povećava efikasnost celog vešanja. Takođe je važno da ove M karbon-keramičke kočnice vrlo efikasno i uspešno podnose ogromne temperature koje su rezultat kočenja pri većim brzinama, te se vrlo brzo hlade.

I standardna verzija serije 6 dobila je neke nove detalje. Novo limitirano izdanje, punim nazivom BMW 6 Convertible Frozen Brilliant White Edition, kreće u proizvodnju tokom aprila i početkom maja ove godine a biće trenutno prepoznatljivo kako po spoljnom tako i unutrašnjem izgledu. Limitirano izdanje serije 6 biće dostupno kao 650i model sa zadnjimpogonom, ili 650i xDrive model sa BMW-ovim inteligentnim sistemom pogona na sva četiri točka.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group