Rolls-Royce predstavlja jedinstveni model inspirisan arhitekturom

Rolls-Royce je predstavio novi unikatni model kreiran u saradnji sa renomiranim japanskim arhitektom, Kengoom Kumom...

Bespoke Rolls-Royce Dawn je specijalno prilagođen tako da savršeno reflektuje filozofiju koja stoji iza nove luksuzne rezidencije, The Kita, smeštene u centralnom delu Tokija, koju je dizajnirao Kuma. Unikatni Rolls je naručio vlasnik unikatnog penthausa na više nivoa, nazvanog The Kita Tea House, koji je svoje ime dobio po krovnoj čajdžinici koja nudi neverovatni pogled na Meiji hram i nacionalni stadion Japana, koji je renovirao Kuma.

Unikatni Dawn nastao je kao delo Rolls Royce Bespoke odseka, a sadrži specijalni Silver Haze finiš eksterijera koji predstavlja strukturne materijale jezgra građevine. Ova intrigantna boja otkriva svoj bronzani sjaj kada se nađe pod direktnom sunčevom svetlošću, imitirajući bronzani Koshi paravan eksterijera građevine i detalje istog tona smeštene u enterijeru. Prirodni paneli od Royal kestena u zadnjem delu spajaju enterijer i eksterijer, kreirajući izgled bogatih panela koji budno posmatraju ulazni hodnik penthausa.

Unutar vozačke kabine, Selby Grey kožni enterijer akcentovan je Arctic White i Black detaljima, koji su ispraćeni sivim pojasima. Prednja maska dobila je gradijentni finiš, što je prvi put za Rolls Royce. Horizontalne ombre tranzicije iz Piano Selby Grey u Piano Black kreiraju unikatni efekat. Maska je takođe dobila intarzije od nerđajućeg čelika koje predstavljaju The Kita logo. Motiv takođe može biti viđen u formi veza na naslonima za glavu prednjih sedišta. Osim toga, unikatni Rolls-Royce Dawn dolazi sa specijalno dizajniranim Bespoke satom i kišobranima, čija boja savršeno odgovara njegovom enterijeru.

"Ovo je prvi put da sam kao konsultant učestvovao u projektu ovog tipa i ponosan sam što sam to učinio baš za Rolls-Royce, kompaniju prema kojoj gajim poštovanje zbog tradicionalnog umeća i želje da prikažu najbolje kada se radi o prirodnim materijalima. Rolls-Royce je uneo esenciju The Kita projekta u svoj automobil, dozvoljavajući vlasniku skupocenog penthausa da uživa u njoj gde god da krene. Velika mi je čast videti ovaj automobil kada je konačno stigao u Tokio, svoj dom", objašnjava arhitekta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group