×
Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

“Coachbuild podiže naš rad, u sferi apsolutnog luksuza na sasvim novi nivo; u pitanju je haute couture naše industrije. Osobi koja naručuje svoj automobil, nudi ultimativnu individualnost, ekspresiju i Bespoke usluge. Daleko od običnog lepog automobila, Coachbuild kreacija postaje legat koji je otelotvorenje nečega neverovatno ličnog i emotivno rezonantnog za svakog klijenta. Našim dizajnerima Coachbuild pruža neprikosnovenu kreativnu slobodu; daje im priliku da dizajn, materijale, inžinjering i umeće prenesu na najviši nivo. Za Rolls Royce kao brend, to predstavlja istovremeno povratak našim korenima i savremenu revoluciju, u kojoj predstavljamo ono što se smatra nemogućim u uobičajenoj proizvodnji automobila i pretvaramo ga u realnost”.

 

Torsten Miler-Otvos, CEO Rolls Royce Motor Cars

 

“Svaki naručeni Rolls Royce Coachbuild model, svakako predstavlja nešto zaista posebno; ipak, u ovom slučaju, postojala je dodatna dubina emocija. Stvaranje automobila u čast cenjenog oca našeg klijenta i njegove porodice je neverovatna privilegija; to je odgovornost koju primamo k srcu. Povezanost našeg klijenta sa Boat Tail modelom sama po sebi služila nam je kao inspiracija, a rezultat definitivno prevazilazi suštinu običnog automobila i bukvalno postaje pokretno umetničko delo”.

 

Aleks Ines, direktor Coachbuild dizajna, Rolls Royce Motor Cars

Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

Rolls Royce Motor Cars predstavlja nam sledeće poglavlje svog Boat Tail modela pravljenog po meri, jednog od samo tri koja će biti konstruisana…

 

Suština Rolls-Royce Coachbuild priče jeste da svaki naručeni model priča svoju, jedinstvenu priču, koja je lično vezana za njegovog vlasnika, reflektuje njegovu istoriju, ukus i senzibilitet. Sa tim na umu, Boat Tail model predstavljen na Concorso d’Eleganza, Villa d’Este 2022 na obali jezera Komo u severnom delu Italije, predstavlja remek delo suptilnosti, prefinjenosti, elegancije i pažnje posvećene detaljima.

 

Boat Tail je u potpunosti ručno izrađen, sa panelima tela koji su kreirani od glomaznih, pojedinačnih listova aluminijuma, kako bi se stvorio intrigantni oblik inspirisan trkačkim jahtama sa početka dvadesetog veka. U svakom smislu, ovaj neverovatni automobil sasvim je unikatan.

Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

Novi Boat Tail naručio je čovek čiji je porodični biznis potekao od korena njegovog oca u industriji bisera. Svetski putnik, internacionalno obrazovan i kosmopolita kada se radi o ličnim ukusima i uticajima, ovaj klijent je posvećeni mecena, koji poseduje veliku kolekciju klasičnih i modernih automobila, smeštenih u posvećenom, privatnom muzeju.

 

Nivo prefinjenosti, koji je izveden iz opsežnog poznavanja luksuza ovog klijenta, jasno je vidljiv u ovom požljenom objet d’art automobilu. Celokupna estetika dizajna je suptilna, predstavljajući studiju pažljivo razmotrenih materijala i preciznih detalja, koji zajedno stvaraju personalizovani i emotivno rezonantni omaž ocu klijenta.

 

Na samom početku procesa naručivanja, klijent je Rolls Royce Coachbuild dizajnerima predstavio selekciju od četiri biserne školjke, koje je pažljivo odabrao iz svoje privatne kolekcije zbog njihove jedinstvene boje i kompleksnosti. Školjke su poslužile kao inspiracija za boju eksterijera, koja je ujedno jedan od najkompleksnijih Bespoke finiša koje je Rolls Royce brend kreirao.

Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

Osnov boje je svetlucava mešavina boje školjke i nežno roze, sa velikim česticama bele boje i bronze, koje joj dodaju unikatni sedefasti kvalitet, koji se suptilno menja pod različitim svetlosnim uslovima. Kontrastna hauba u boji konjaka, kreirana posebno za ovaj Boat Tail model sadrži fino obojene zlatne i bronzane aluminijumske čestice, zajedno sa slojem kristalnog i ledenog mat prozirnog laka, koji dodaje značajnu toplinu i dubinu izgledu ovog automobila. Tehnička vlakna smeštena na nižim delovima automobila sadrže u sebi roze zlatne tkane niti.

 

Zadnji deo, u kome se nalazi unikatni Boat Tail “butterfly design” odeljak za uživanje, okarakterisan je Royal Walnut furnirima, koji su akcentovani roze zlatnim intarzijama sa satenski brušenim detaljima, stvarajući nežni i prefinjeni izgled. Royal Walnut furnire je odabrao lično klijent, zbo njihovih predivnih osobina koje dobijaju tokom vremena, nežno menjajući svoju boju sve do nijanse konjaka. Gledano iz ptičje perspektive, ovaj automobil predstavlja harmonični balans prednjeg i zadnjeg dela automobila, sa spektakularnim kontrastom anfas i profilnih perspektiva.

Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

Gledajući spreda, Pantheon rešetka, kreirana od jednog, čvrstog bloka aluminijuma, dekorisana je Spirit of Ecstasy ukrasom za haubu, koji je finiširan tonovima roze zlata.

 

Enterijer predstavlja predivno uređenu kombinaciju savršeno uklopljene kože u boji konjaka i školjki, kao i Royal Walnut furnira, sa roze zlatnim i sedefastim akcentima. Koža, u kompletu sa sedefastim završnim detaljima, akcentuje površine i forme Boat Tail sedišta i dizajna enterijera. Transmisioni tunel formiran je od Royal Walnut furnira sa roze zlatnim štraftama, kreirajući direktnu vizuelnu referencu zadnjeg dela automobila, dodajući istovremeno toplotu koja isijava čitavom enterijeru.

 

Glavni ukras kontrolne table je sat napravljen od sedefa, koji je odabran iz lične kolekcije klijenta. Maska je sa druge strane sasvim puristička i minimalistička u svom izgledu, kako ne bi odvlačila pažnju od drugih, dragocenih materijala. Ista supstanca krasi kontrolne tastere i brojčanike mernih instrumenata, stvarajući snažnu vizuelnu i materijalnu konekciju između automobila, vlasnika i nasleđa njegove porodice.

Rolls Royce predstavlja drugi unikatni Boat Tail model

Kako Aleks Ines, direktor Coachbuild Design odseka, kaže: “Boat Tail je promena na bolje kada se radi o genijalnosti i kreativnoj slobodi. Konstruisanje automobila ručno nudi novi realm istraživanja i mogućnosti: možemo postići razne stvari i rešiti izazove koji bi bili nemogući uz upotrebu industrijalizovanih metoda. Ovo je priča o dva sveta: modernom automobilu savremenog dizajna, koji je nastao zahvaljujući istorijskim tehnikama i zanatu koji je ispeklo vreme. U pitanju je zaista nešto sasvim jedinstveno”.