Rolls Royce predstavio Cullinan Black Badge model

Više slika

Više slika

Slavni brend se obraća mlađim fanovima svojim novim, odvažnijim SUV modelom…

Roll Royce svoj Cullinan SUV konačno prenosi na mračnu stranu. Novi Black Badge Cullinan je, kako kažu iz Rolls Royce brenda najodvažnija i najmračnija ekspresija sa ovim potpisom. Poput mračnih verzija Wraith, Ghost i Dawn modela, Cullinan dobija pun noir tretman. Praktično svaki hromirani deo je hemijski postao tamniji, umesto da bude obojen ili obložen, kako bi se postigla nijansa koja se neće ljuštiti ili pucati.

U prednjem delu, ikonična Partenon rešetka dobila je pravi mračni tretman, zajedno sa Spirit of Ecstacy ukrasom za haubu. Ukras je dobio telo od crnog hroma visokog sjaja, dok su hromirani elementi oko prozora, na bazi vrata, oko prtljažnika i izduvnih cevi kreirani u istom stilu.

Ovom izgledu doprinose i novi točkovi od 22 inča, koji će biti jedinstveni. Drugi Black Badge modeli dobili su karbonske felne, a Cullinan je zbog svoje težine zahtevao nešto snažnije točkove. Takođe, po prvi put Rolls Royce točkovi će dobiti crveno obojena klješta kočnica.

Gledajući profil ovog modela, možemo zaključiti da nam on deluje lakše i niže u odnosu na originalnu verziju. Unutar vozačke kabine, moći ćete da vidite more sjajnih karbonskih detalja preko kontrolne table, centralne konzole i vrata. Nova tehnika tkanja, nazvana Technical Carbon, kreirala je repetitivne trodimenzionalne geometrijske oblike.

Podjednako je impresivno i Cullinanovo Starlight nebo, sa svojih 1.344 individualnih svetlucavih optičkih vlakana. Tu je i nova Shooting Star opcija, koja nasumice koristi grupe od osam jarko belih optičkih vlakana.

Svemu ovome možete dodati i novu boju kože u enterijeru, nazvanu Forge Yellow, u koju će se zaljubiti samo oni sa specifičnim izgledom.

Naravno, sve ovo bi bila čista kozmetika, da Cullinan nije dobio i unapređenja performansi i upravljanja u skladu sa Black Badge specifikacijama.

Cullinanov veliki 6.75 litarski twin-turbo V12 motor dobio je poboljšanje od 29 konjskih snaga, što ga dovodi do okruglih 600. Model sada od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 4.9 sekundi, što je znatni napredak u odnosu na 5.2 sekunde, koliko je potrebno originalnoj verziji.

Rolls inžinjeri su dali novom Cullinanu i čvršće vešanje koje poboljšava njegovo upravljanje, dok istovremeno zadržava svoju “vožnju na čarobnom ćilimu”. Oni su takođe promenili kočioni sistem, tako da on sada sadrži naprednije rotore, kao i smanjeno vreme odziva.

Kako saznajemo, prvi modeli Cullinan Black Badge će svojim vlasnicima otići početkom iduće godine. Bazna cena modela je postavljena na 382.000 dolara, ali se veruje da će se u proseku za njega plaćati blizu pola miliona.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group