Rolls Royce Kryptos - samo za bogate biznismene

Svaki od 50 proizvedenih modela, inkorporira čitav niz skrivenih šifri u svoj dizajnu...

Rolls Royce je upravo kreirao savršeni automobil za Nea, lika iz filma Matriks kog tumači Kijanu Rivs. U pitanju je Wraith kupe model koji košta više od 400.000 dolara, a koji je okarakterisan tajnim kodovima. Predstavljena pre dva dana, nova Wraith Kryptos Collection linija, predstavlja niz od pedeset elegantnih primeraka kupea sa dvoje vrata, pri čemu svaki od njih kako iz brenda kažu, sadrži „lavirint kompleksnih šifara“.

Ipak, nemojte očekivati da ćete njihovo rešenje pronaći u vlasničkom uputstvu koje je obmotano kožom. Ključ svih kodova nalazi se u zapečaćenoj koverti koja je bezbedno ušuškana u kancelariji CEO Rolls Royce brenda, Torstena Mulera-Otvosa. Po svemu sudeći, inspiracija za novu kolekciju potekla je od Rolls Royce bespoke dizajnera i kriptologa-amatera, Ketrin Leman.

„Kao dizajner, uvek sam bila fascinirana idejom da možete komunicirati porukama koje razume tek šačica odabranih ljudi, uz pomoć simbola, piktograma i šifara“, objasnila je ona u svojoj izjavi.

Što se tiče imena Kryptos, Leman kaže da ono potiče iz starogrčkog jezika, a odnosi se na nešto što je neviđeno, skriveno i kodirano. „Šifre se mogu videti milenijumima unazad, hvatajući maštu najbrilijantnijih umova čitavog sveta“, dodala je Ketrin.

Trgovi počinju sa ikoničnim Spirit of Ecstasy ukrasom koji se nalazi na haubi. Na samoj bazi figurice, serija malenih kodiranih gravura kreiranih od zelenog emajla se mogu primetiti. U Delphic Grey obojenim detaljima se takođe nalazi skrivena tajna. I dok će mnogima delovati da je to samo jedna ne toliko uzbudljiva nijansa sive boje, stvari se definitivno menjaju kada je dotakne sunce – utisnute plave i zelene čestice odjednom postaju više nego vidljive.

A potom, tu su i ručno oslikane linije koje prate telo automobila. Gornja linija je oslikana novom nijansom, Kryptos Green, dok je donja kreirana u Dark Grey varijanti, stvarajući tako efekat senke. Prema Lemanovoj, tragovi su skriveni u pravcu zadnjeg dela automobila, gde se linije razbijaju u više kodova.

Nešto jasniji kodovi se mogu videti kada otvorite vrata automobila i sednete u više nego udobna kožna sedišta, koja su dobila detalje sive i Kryptos Green boje. Umesto uobičajenog Rolls Royce logoa vezenog u naslon za glavu, tu se sada nalaze elementi u skrivenim šiframa. Pored toga, enigmatska poruka se pojavljuje na panelu ispred suvozačkog sedišta.

Najočiglednija prezentacija simbola prikazana je u novom preokretu svetlucavog Starlight neba ovog automobila. Sva ograničena izdanja dobiće veličanstveni, osvetljeni protok podataka, koji isijava preko krova u formi digitalne kiše koja pada niz kompjuterske ekrane u filmovima. Drugi tematski elementi uključuju osvetljene džepove vrata, sa tkanom kožom i Kryptos Green šavovima.

„U pitanju je igra sa mnogo slojeva. Pronalaženje ključa postaje sastavni deo uvažavanja punog značenja predmeta koji se inače može posmatrati kao umetničko delo“, kaže Lemanova.

Tekst iz prvog trejlera filma Matrix, deluje kao da je napisana baš za nove Kryptos modele: „Nikome se ne može reći šta je to Matrix. Morate ga sami videti“.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group