Rivian isporučio prve dve jedinice svoje brutalne SUV linije

Kompanija Rivian isporučila je prva dva primerka svog potpuno električnog R1S SUV modela, ali oni nisu otišli regularnim kupcima i umesto toga ključevi su svečano uručeni izvršnom direktoru R.J. Skeridžu i šefu finansija Kleri Rau Mekdonald...

Krajem prošlog novembra novoosnovani brend električnih vozila tražio je svoje kupce, potvrđujući da će većina njih koji su poručili R1T pikape najverovatnije dobiti svoja vozila između marta i juna sledeće godine. Radi poređenja, važno je napomenuti da će svi koji su poručili R1S SUV varijante morati da čekaju još duže na isporuku, sa brojnim ljudima na Rivian forumima koji su potvrdili da će njihovi modeli stići negde između jula i septembra 2022. godine.

U izjavi vezanoj za R1S modele koji su isporučeni Mekdonaldovoj i Skeridžu, Rivian je zvanično naveo da radi na tome da još više pojača proizvodnju tokom sledećih nekoliko meseci kako bi ispunio sve zahteve koji su stigli u predstavništvo. Prema svemu sudeći, ova dva modela biće obimno testirana od strane izvršnog direktora i šefa finansija, dok će njihove povratne informacije biti korišćene kako bi se rešili svi potencijalni problemi pre nego što se krene sa zvaničnim isporukama automobila kupcima sledeće godine.

Malo igranja sa Rivian R1S onlajn konfiguratorom otkriva da ovi modeli stižu sa velikim baterijskim pakovanjem kompanije u standardnom formatu, sa prelaznim opsegom od 508 kilometara, dok su u ponudi još dve opcije u vidu Explore izdanja, koji dolazi sa cenom od 70.000 i Adventure verzije vredne 75.000 dolara. Baš kao i R1T, SUV pokreće konfiguracija od četiri električna motora, zadužena za stvaranje 865 ks i 1.231 Nm obrtnog momenta. Električni SUV dostiže stotku za tri sekunde, može vući gotovo 3,5 tona, nudi 38 cm razmaka od tla i gaz od 90 cm.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group