Beast Alpha X Blackbird nazvan po legendarnom avionu dolazi sa 700 ks

Više slika

Više slika

Ne morate biti obožavalac aviona kako bi znali za SR-71 Blackbird...

Bez preteranog odlaženja u detalje, Blackbird je najbrži avion na svetu, sposoban da ubrza do 3,2 Maha, što je tri puta više od brzine zvuka i približno 3.702 km/h, a bio je u upotrebi od strane američke vojske od 1964. do 1998 godine. Poslednji superautomobil kompanije Rezvani, Beast Alpha X Blackbird, svoju inspiraciju duguje upravo ovom neverovatnom avionu i do sada je najmoćniji model koji je ovaj brend ikada kreirao.

Beast Alpha X Blackbird deli dosta sličnih komponenti i dizajn sa Beast Alpha i Beast Alpha X modelima. Beast Alpha je brend sa najpristupačnijim vozilom, ali on takođe  poseduje specifikacije mašina visokih performansi koje su uspostavile ime ovog proizvođača. Sa još više snage i lakšom karoserijom koja ga ističe od svih u liniji ovog proizvođača, ali i ostalih modela superautomobila na svetu, Alpha X Blackbird je i daleko radikalnija od svih.

Novi model dolazi sa novom turbo jedinicom zapremine 2.5 litara, dobrom za 700 ks. Kompanija Cosworth bila je zadužena za motorno tjuniranje, dok je brend Carillo kreirao trkačke, ojačane poluosovine, cilndre, bregaste osovine, ventile i opruge. Karoserija od ugljeničnih vlakana teška je svega 975 kilograma, što znači da ovaj superautomobil može da dostigne stotku za samo 2,9 sekundi, što je isto ubrzanje identično kao kod McLaren automobila. Radi poređenja, standardna Beast Alpha zahteva 3,5 sekudi za isti zadatak.

Pomenuta karoserija sastoji se od tvrdog krova koji može biti uklonjen i nenormalno lepih SideWinder vrata, u koja je nemoguće ne zaljubiti se. Ostatak panela nije predaleko od Beast Alpha X modela, ali je dobio nekoliko limeta zelenih akcenata, osamnaestoinčne felne i AP trkačke kočnice, sa karbonsko keramičkim komponentama u opcionom paketu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group