Retro Bugatti od 1.5 miliona dolara

Bugatti je upravo predstavio najskuplji automobil ikada, La Voiture Noire model, sa cenom od 19 miliona dolara, ali, kao unikat, on je naravno već obećan. Ipak, ako želite nešto pristupačniji Bugatti koji će se izdvajati od svih drugih, retki dragulj se upravo pojavio na aukcijskoj prodaji – u pitanju je poslednji Bugatti EB110 Super Sport.

Ovo vozilo, odeveno u Grigio Chiaro, metalik srebrnu boju, konstruisano je 1995.godine, a kako navode prodavci, ono ima veoma malu pređenu kilometražu. Moramo priznati da na slikama deluje besprekorno, spolja i iznutra, tako da možemo bezbedno pretpostaviti da ga vlasnik nije baš mnogo vozio.

Ipak, nadamo se da mu je makar malo protegao točkove s vremena na vreme. GT sa 533 konja bio je prvi novi Bugatti koji je poneo ovo ikonsko obeležje nakon više od četiri decenije, a dizajnirao ga je italijanski preduzetnik Romano Artioli.

Super Sport je zapravo GT na steroidima. On je dobio novi ECU, veće injektore i bolji izduvni sistem, što je pomoglo 3.5 litarskom quad-turbocharged V12 motoru da dobije do 603 konjske snage. Super Sport je skinuo oko 165 kilograma sa GT modela, zbog čega on sada on nula do sto kilometara na čas ubrzava za samo 3.2 sekunde i ima maksimalnu brzinu od 355 kilometara na čas.

Zbog svih ovih neverovatnih specifikacija, a i zbog činjenice da prema priči samo 30 EB110 SS jedinica postoji u svetu, zvanična cena ovog modela nije javno poznata, ali se pretpostavlja da će dostići oko 1.5 miliona dolara.

Foto:Luxatic

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group