Renault Zoe RS stiže do 2020. godine

Više slika

Više slika

Nedavno smo prvi put čuli za Renault Zoe RS koji je stigao u aprilu ove godine, a francuska kompanija je već sada obezbedila nove informacije o potencijalnom budućem modelu...

Razgovarajući sa novinarima, direktor Renault Sport brenda Patris Rati, potvrdio je da, ovaj maleni i veoma agilni prototip električnog supermini modela kompanije, koji je već izgrađen, prati debi Zoe e-sport koncept modela predstavljenog na ženevskom sajmu automobila marta meseca.

“Mi ovde govorimo o kreiranju Zoe RS modela, ali to će predstavljati studiju koja zahteva dosta vremena. Performanse baterija popravljene su, do tačke da su sada potpuno izvodljive za kreiranje, tako da je sada finiš ovog procesa udaljen samo nekoliko godina od sada. Studije su u punom jeku i sve je spremno za početak”, Rati je komentarisao.

Izvršni direktor kompanije Renault izjavio je da jedan od najvećih izazova kreiranja Zoe RS modela jeste osiguravanje identično izuzetnog upravljanja koje je krasilo sve Renault Sport automobile u prošlosti.

“Renault Sport automobili takođe zahtevaju savršeno upravljanje, a to predstavlja jedan od izazova sa kojima se suočavamo. Moramo smajniti težinu baterija i obezbediti agilnost koja predstavlja ponos naših automobila”, izjavio je Rati.

Iako razvijanje ovakvih vozila svakako predstavlja izazov, koji može učvrstiti njihovu poziciju i učiniti ih validnim opcijama na tržištu, za sve ljubitelje automobila performansi, predstavljaće nešto potpuno drugačije. Ukoliko Zoe RS postane realnost, kompanija Renault predstavljaće pravu konkurenciju ICE napajanim alternativama na tržištu.

Bilo kako bilo, francuski brend je najavio da će konačan ishod njihovog rada na novom električnom modelu svoju kulminaciju verovatno doživeti do 2020. godine, kada ćemo biti u mogućnosti da vidimo njegove prve plodove.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group