Renault Scenic Crossover

Nakon što je 2012. predstavio osveženi Scenic III, Renault sada priprema i njegovu krosover verziju...

Reanult je u malom zakašnjenju u odnosu na većinu evropskih proizvođača kada je reč o krosover i SUV vozilima. Jedan od razloga za to može da predstavlja i činjenica da je francuski proizvođač u alijansi sa Nissanom čija gama obiluje ovom vrstom vozila, poput modela Juke ili Qashqai, koji pokrivaju taj automobilski segment. 

Ipak, Francuzi se polako uključuju u tržišnu utakmicu, pa osim malog krosovera baziranog na Nissanu Juke i konceptu Renault Captur, za 2013. godinu pripremaju i Scenic koji je prilagođen vožnji po različitim podlogama.

Renault će ovim modelom nastaviti tradiciju koju je započeo sa Scenicom prve generacije, kada je kupcima ponudio krosover verziju RX4 sa pogonom na svim točkovima. 

Ipak, za razliku od RX4, novi poluterenski Scenic više će nalikovati verziji Conquest iz druge generacije Scenica, s obzirom da će imati pogon isključivo na prednjim točkovima. 

Novi Renaultov krosover na raspolaganju će imati paletu motora iz standardnog Scenica, među kojima su dCi dizel agregati od 110 i 130 ks, kao i novi benzinski TCe sa 115 ks. 

Scenic III krosover mogao bi da ima premijeru već na sajmu automobila u Ženevi početkom marta 2013. 

Pogledajte špijunske fotografije...

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group