Renault predstavio Twingo 2014

Na predstojećem ženevskom auto salonu svoj prvi javni nastup će odraditi nova generacija Renaultovog mališana, odnosno modela Twingo, koji će svoju novu platformu deliti sa Smartom ForFour i (u skraćenoj verziji) ForTwo, a čija će prodaja početi nedugo nakon premijere... 



Dizajn novog Twinga je podjednako inspirisan prethodnom generacijom i modelom Renault 5, a direktno je najavljen konceptima Twin'Z i Twin'Run. Sve u svemu konačan proizvod dužine 3,5 m (100 mm kraći od prethodnika) je vrlo zanimljivog, pomalo retro, ali opet dovoljno sportskog i zaigranog izgleda što bi podjednako trebalo da mu privuče muške i ženske kupce. 

Ista bi priča trebala biti i sa enterijerom, ali slike unutrašnjosti, tvrde u Renaultu, neće biti objavljene sve do same ženevske premijere. Dodajmo, i da bi Twingo trebao da bude dostupan u četiri boje (svetlo plava, bela, žuta i crvena), a kupcima će biti ponuđen veći broj opcija, poput različitih retrovizora i sl, sa kojima će moći da personalizuju svoj automobil. 

Kao i sa enterijerom, u Renaultu su odlučili za sada da ne otkrivaju motorizaciju novog Twinga, ali službeni izvori tvrde da će mu pozadi smešteni motor i pogon na zadnje točkove omogućiti impresivnu agilnost, pa bi vožnja ovog automobila trebala da bude prava zabava. Posebno kada se u obzir uzme da Renault planira već vrlo rano u životnom ciklusu ove generacije tržištu da ponudi Renault sport i Gordini verzije.

Inače doznajemo da bi se u Twingo, između ostalog, trebao ugrađivati 3-cilindrični benzinac uparen sa ručnim i novim automatskim menjačem. 

Na kraju dodajmo da će novi Twingo imati pet sedišta i biti dostupan samo kao hatchback sa petoro vrata i kao cabrio sa pomičnim krovom sličnom rešenju u na primer Citroenovom DS3 Cabriu. Proizvodnja će ponovno biti poverena Renaultovim pogonima u Novom Mestu, u Sloveniji.

O.R.



Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group