Renault povlači ime Daster za svoj novi model

Više slika

Više slika

Franscuski Renault pre nekoliko meseci kreirao je drugu generaciju modela Duster, nakon što je budžetski terenac debitovao pod okriljem brenda Dacia na frankfurtskom sajmu automobila…

Gotovo je nemoguće naći razlike između ova dva automobila, jer, osim modifikovane prednje maske i redizajniranih plastičnih detalja na zadnjoj strani, rumunska i francuska verzija Duster modela praktično je identična. Ovo, naravno, ima savršenog smisla jer će Renault kasnije biti plasiran na potpuno drugačijim tržištima od Dacia modela, tako da francuski brend nema preteranu potrebu za kreiranjem skupocenih dizajnerskih promena. Minimalne promene bukvalno mogu biti primećene jedino  dubokim poređenjem.

Isto važi za enterijer, tako da je potrebno izvršiti dodatne uporedne testove kako bismo uočili sitne razlike u putničkim kabinama ova dva modela. Jednom kada to uradimo i postavimo dva automobila jedan pored drugog, možemo primetiti da verzija rumunske kompanije umesto okruglih ventilacionih otvora poseduje horizontalne, a njihov broj je pao sa pet na četiri. Renault takođe poseduje i novi upravljač, koji deluje daleko naprednije, ali ostatak putničke kabine ipak ostaje identičan blizancu, uključujući informativno zabavni sistem, prenesen iz prethodne varijante.

Novi Duster kompanije Renault nastaviće da dolazi sa pogonom na dva ili četiri točka, napajanim istim jedinicama kao i ranije, uključujući i 1,6 i 2,0 litarskim benzinske motore, sa 115 i 145 ks u najvećem formatu. Dizel varijante automobila poseduju dCi agregate zapremine 1,5 litara sa 85 i 90 ks, zajedno sa dCi motorima koji proizvode 110 ks i mogu biti poručeni sa opcionim pogonom na svim točkovima. Štaviše, kupci su sada u mogućnosti da posebno prilagode dCi 110 mašinu uparenu sa menjačem duplog kvačila i dodaju prednju vuču.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group