Renault nudi drugi mali terenac pored Captur modela

Više slika

Više slika

Francuski brend Renault, još uvek nije rekao sve što ima i ostavio je nekoliko otvorenih mesta koja mogu biti popunjena do kraja ove godine...

Renault je ove godine obnovio gotovo čitav vozni park, a kako deluje uskoro bismo mogli da vidimo novog člana terenskog segmenta ovog proizvođača automobila. Kako smo saznali od izvora iz kompanije, Renault planira da svojoj floti doda drugi mali terenac, koji će se priključiti opsegu do 2019. godine, zajedno sa modelom Captur, koji poseduje veoma uspešnu kampanju u Evropi, ali i na ostalim tržištima.

Najnoviji model biće proizveden u istoj liniji kao i Captur, u španskom odseku kompanije Renault smeštenoj u Valjadolidu, ako je suditi prema njenom direktoru Rafaelu Vaskezu, koji je ove tvrdnje izneo tokom jednog intervjua. Međutim, Vaskez je odbio da pruži detaljnije informacije o malom terencu, ali je potvrdio da će se direktno takmičiti u istom segmentu sa modelom Captur.

Ovo može značiti da Renault verovatno radi na dužoj varijanti prethodno pomenutog automobila, a ovaj model nosiće ime Grand Captur, kao što to kompanija radi sa modelom Senic godinama unazad. Prošle godine francuski proizvođač automobila potvrdio je da investira više od 600 miliona evra u svoju špansku fabriku kako bi u njoj kreirao modele i najnovije verzije dCi dizel motora zapremine 1,5 litara.

Vaskez je rekao da određeni deo ovih kapitalnih investicija odlazi na uvećanje veličine pogona za sklapanje automobila, ali i to da se očekuje da godišnja proizvodnja u ovoj fabrici ostane blizu trenutnom godišnjem nivou od oko 200.000 jedinica, što će svakako dovesti do značajnog preuzimanja prodaje modela Captur.

Dodajući drugi mali terenac svojoj postaci, kompanija Renault biće tek drugi proizvođač koji nudi dva B-SUV modela na evropskom tržištu, nakon nemačkog brenda Opel, sa njegovim serijama Mokka X i Crossland X.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group