Renault Morphoz – električni automobil budućnosti

Više slika

Više slika

Renault kompanija je predstavila vozilo koje može da se transformiše...

Ime vam govori od samog početka da to nije vaše obično konceptno vozilo. Prema Renaultu, Morphoz „kombinuje atribute limuzine, SUV-a i coupe-a u jedinstveni dizajn optimizovan za efikasnost i lakoću“.

Ovo je crossover koncept koji se transformiše i koji je obdaren umetnom inteligencijom, autonomijom nivoa 3 i potpuno električnim pogonskim sistemom zasnovan na novoj CMF-EV platformi koja će biti osnova nove porodice Renaultovih električnih vozila.

Najintrigantniji deo Renault Morphoza nesumnjivo je njegova sposobnost „da se fizički i tehnološki prilagodi između dva režima u zavisnosti od potreba vozača“.

Novi dizajn omogućava da se baterije nalaze ispod poda sa zadnje strane, osiguravajući nisko težište i kratak poklopac motora. To takođe omogućava dužu i prostraniju kabinu i mogućnost guranja komandne table prema napred kako bi se oslobodilo dodatan prostor za putnike - posebno prostor za noge za putnike pozadi.

Renault Morphoz se stoga može transformisati u dva različita režima: kraći City i duži Travel mod koji omogućava da putnicima bude komfornije tokm dužih putovanja.

Ovaj autombil biće premijerno predstavljen na sajmu automobila u Ženevi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group