Renault će ponovo oživeti svoju legendardnu četvorku

Više slika

Više slika

Klasični model Renault 4 predstavljaće poslednji automobil francuskog proizvođača transformisan u potpuno električnu varijantu...

Prošlog meseca kompanija Renault otkrila je svoj predivni 5 EV Concept model potvrđujući da će on uskoro biti pretvoren u proizvodnu liniju. Baš kao i Honda e, Renault 5 EV Concept poseduje retro dizajn modela na kome je baziran i prihvaćen je odlično od svetske automobilske javnosti i ljubitelja četvorotočkaša. Oslanjajući se na poslednje informacije koje smo dobili, možemo potrvditi da je Renault 4 sledeći koji će dobiti ovakav električni tretman.

Prema navodima insajdera, potpuno električna cipelica stići će na tržište do 2025. godine, dok je izvršni direktor kompanije Renault i sam donekle otkrio tokom predstavljanja 5 EV Concept automobila, da će se njemu priključiti bar još jedan retro model. Sada polako postaje jasno da je mislio na legendarnu i voljenu četvorku.

Baš kao i petica, novi Renault 4 koristiće CMF-B električnu platformu brenda i deliti brojne mehaničke karakteristike sa njim, ali će se oživljena cipelica ipak razlikovati od svog prethodnika svojim oblikom i drugim targetnim segmentom na tržištu.

Originalni Renault 4 predstavljao je raznovrsno višenamensko vozilo i potpuno je jasno da će novi model nastaviti ovu filozifiju i doneti dimenzije koje su u ovim vremenima nešto bliže kompaktnim krosover linijama, nego herčbek dizajnu nove petice. Vrlo je moguće da će kompanija Renault predstaviti električnu cipelicu u koncept izdanju, pre nego što ona postane deo proizvodne serije.

Što se tiče Renault 5 EV linije, ona će stići na tržište početkom 2022. godine i služiće kao odskočna daska u ostvarivanju planova francuskog brenda zasnovanih na lansiranju sedam novih električnih modela do polovine ove decenije.

Napominjemo da su fotografije retro modernog izdanja Renault 4 Concept modela u našoj galeriji zapravo dizajnerska studija Dejvida Obendrfera, kreirana 2011. godine, jer zvanične rendere nove linije kompanija Renault još uvek zvanično nije objavila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group