Redizajnirani Hyundai Sonata model bira ekološki put

Više slika

Više slika

Kompanija Hyundai koristi sajam automobila 2018 Chicago Auto Show kako bi lansirao redizajniranu Sonata Hybrid varijantu i priključnu hibridnu verziju iste...

Oba modela popularne linije stići će na svetsko tržište tokom ove godine, a prema informacijama, 2018 Sonata Hybrid će posedovati dvolitarski motor sa 154 ks, koji sarađuje sa električnom jedinicom dobrom za 51 ks i šestostepenim automatskim menjačem. Kombinovana snaga iznosiće 193 ks, dok kompanija Hyundai očekuje ukupan prelazni opseg od 1.046 kilometara, sa punim rezervoarom benzina.

Što se tiče priključnog modela, on operiše upotrebom većeg pakovanja litijum-jonskih baterija od 9,8 kWh, što će omogućiti ukupan prelazni opseg od 43 kilometra na električnom pogonu. Ova varijanta takođe poseduje daleko veću kombinovanu snagu od 202 ks, zahvaljujući električnom motoru sa 67 ks. Korejski proizvođač automobila tvrdi da će novi priključni hibridni Sonata model moći da napuni bateriju za manje od tri sata.

Sa spoljne strane, 2018 Sonata modeli dobili su nekoliko dizajnerskih promena, oslikanih kaskadnom prednjom maskom, novim točkovima i ukupno čistijim oblikom. Štaviše, putnička kabina je dobila novu centralnu konzolu i instrument tablu, novi trokraki upravljač i sedmoinčni displej.

Elektrifikovani modeli dobili su osmoinčne displeje sa satelitskom navigacijom, Apple CarPlay i Android Auto mogućnostima, ali iPod/USB, SiriusXM i Bluetooth konekcijama, dok audio sistem marke Infinity sa devet zvučnika, može biti prilagođen prema željama vlasnika.

Sigurnosne karakteristike uključuju detekciju mrtvog ugla sa zadnjim senzorima, automatsko kočenje u opasnim situacijama, asistenciju prilikom održavanja trake, automatska duga svetla i kameru sa zadnje strane. Za novu Sonata linuju se očekuje da će na tržište stići do kraja ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group