Raikonen i Đovanazi predstavljaju najmoćniji Alfa Romeo u istoriji

Više slika

Više slika

Formula 1 se vratila prošlog vikenda, sa prvom trkom koja se vozila na Bahrain International Circuit stazi...

Za početak nove sezone, Alfa Romeo tim odlučio je da provoza svoj C41 bolid zajedno sa Giulia GTAm ulično leganim automobilom jednom stazom, ali ne bahreinskom. Vozači tima, Kimi Raikonen i Antonio Đovanazi nalazili su se u odelima opremljenim sa GTA i GTAm imenima tokom prethodne nedelje, u čast najmoćnijeg proizvodnog automobila performansi italijanskog brenda do dana današnjeg.

Giulia GTA i GTAm modeli poseduju pogonske sklopove koji su gotovo isti kao kod normalnih Quadrifoglio automobila, osim što poseduju dodatnih 30 ks dobijenih zbog povećanog pritiska. Ovo možda ne deluje kao preterano poboljšanje, ali najbitnija razlika se zapravo krije u poboljšanoj aerodinamici automobila, zajedno sa upravljačkim modifikacijama.

Raikonen i Đovanazi su lično bili uključeni u razvoj GTA i GTAm automobila, provodeći svoje vreme sa njima na stazi Balocco Proving Ground. Vešanje novih varijanti poseduje nove opruge, amortizere i koševe, sa obe osovine proširene za pedeset milimetara. Po pitanju aerodinamike, obe verzije, GTA i GTAm poseduju nove branike, pragove i ekstraktore, dok GTAm poseduje prednosti dodatnog velikog stabilizatora pozadi.

Po pitanju redukcije kilaže, GTAm smršao je za sto kilograma, u poređenju sa modelom Quadrifoglio koji teži 1.726 kg, zajvaljujući ekstenzivnom upotrebi ugljeničnih vlakana, upotrebom leksana na bočnim i zadnjim prozorima umesto stakala, točkova sa centralnim zaključavanjem i uklanjanjem zadnja tri sedišta.

GTAm varijanta pridružila se C41 trkačkom bolidu koji predstavlja izazivača kompanije Alfa Romeo u ovogodišnjoj Formula 1 sezoni. Ovaj trkački F1 model doživeo je sitne promene u poređenju sa prošlom sezonom, jer će pravom redizajnu moći da se posvedoči tek sledeće godine kada stižu i nova regulatorna pravila ovog šampionata.

Za volanom C41 modela naći će se Raikonen i Đovanazi, koji će verovatno imati priliku da napreduju u šampionatu zahvaljujući novom Ferrari agregatu njihovih bolida.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group