Prvo predstavljanje novog Infiniti QX50 modela

Više slika

Više slika

Prva zvanična fotografija novog 2019 Infiniti QX50 terenskog modela srednje veličine predstavljena je pred lansiranje vozila na sajmu automobila LA Auto Show u Los Anđelesu…

Tokom dizajniranja QX50 automobila, kompanija Infiniti nastojala je da održi njegov stil sličnim konceptu koji se pojavio ranije ove godine. Zapravo, jedina značajna razlika nalazi se na prednjem delu i dolazi u vidu unikatnih farova, nekoliko hromiranih akcenata i kompletom malih "lažnih" usisnika vazduha ispod njih.

Baš kao i koncept koji je pratio, najnoviji QX50 Infiniti sadrži crne rubove točkova, hromirane akcente bočnih prozora i par veoma privlačnih linija koje teku horizontalno duž vrata. Ispod veoma uglađene karoserije, QX50 model postavljen je na novu šasijsku platformu sa pogonom na prednjoj osovini, dodatno ojačanoj za 23% od prethodne varijante.

Doduše, glavna karakteristika novog Infiniti QX50 nije njegova platforma. Umesto nje, ono što zaista razdvaja ovaj terenac od bilo kog drugog proizvodnog vozila jeste njegov VC-Turbo četvorocilindrični motor, koji konstantno može prilagođavati kompresiju u rejtingu 8:1 radi maksimalnih performansi i 14:1 za uvećavanje efikasnosti.

Pri punim motornim rotacijama u minutu, ovaj motor isporučuje 268 ks i 380 Nm obrtnog momenta. Kada je praćen CTV transmisijom, varijanta modela sa prednjom vučom može dostići stotku iz mesta za 6,7 sekundi. Svi modeli sa vučom na svim točkovima smanjuju potrebno vreme za sprint do stotke na 6,3 sekunde.

Kao i mnogi drugi novi modeli kompanije Nissan, Infiniti QX50 uključuje ProPILOT poluautonomnu vozačku tehnologiju, sposobnu da kontroliše upravljaenje, ubrzanje i kočenje u jednoj traci svih autoputeva.

Uskoro ćemo doći sa novim informacijama, fotografijama i detaljima vezanim za novi QX50, kako se sajam u Los Anđelesu počne odvijati od 29. novembra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group