Prvih pet 1000 SP jedinica baziranih na slavnom trkačkom automobilu

Prošlog maja, FCA Heritage odeljenje predstavilo je nacrte Abarth 1000 SP (Sport Prototipo) koncept automobila, inspirisanog sinonimom trkačkih modela srednjeg motora iz 1966. godine...

Uprkos tome što su svi smatrali da je ovaj projekat još samo jedan prototip koji je ispao iz fioka ovog brenda čisto u svrhe predstavljanja na različitim događajima, Abarth je ipak odlučio da kreira pet jedinica ovog roudster automobila, baziranog na šasiji Alfa Romeo 4C čija je proizvodnja sada već prekinuta.

Ova vest potvrđena je Auto Italia magazinu od strane Roberta Điolita, direktora FCA Heritage odseka i bivšeg šefa Centro Stile Fiat i Abarth odeljenja brendova. Kako je na Twitter nalogu ovog magazina obavljeno, čitav intervju će biti predstavljen čitaocima u sledećem izdanju, a on će najverovatnije predstaviti nešto više detalja vezanih za ovu ograničenu proizvodnu seriju Abarth 1000 SP modela.

Iako je predstavljen 2021. godine, ideja iza Abarth 1000 SP automobila startovala je 2009. godine, što znači da je Điolito u potpunosti uključen u sve što se dešava jer je on bio odgovoran za dizajn Fiat i Abarth automobila između 2011. i 2015. godine. Sa tim u vezi, novi 1000 SP je značajno veći od svog izvora inspiracije, ali je takođe poseduje njegove jake vibracije na eksterijernom dizajnu, uključujući slične otvore za vazduh na haubi, male okrugle farove na izbočenim krilima, otvorenu dvosed kabinu sa zaštititnim cevastim ramom, okrugle štopaljke i kratki zadnji deo.

Kao što je moguće videti iz prototipa, Abarth roudster prototip je baziran na karbonskoj monoblok šasiji Alfa Romeo 4C Spider modela, sa aluminijumskim prednjim podramom, ukrštenim trouglastim viljuškama na prednjoj strani i MacPherson krutim amortizerima na zadnjem delu. Baš kao i Alfa Romeo, ovi modeli imaće srednje montirani turbo četvorocilindrični motor sa 1.742 cc, koji isporučuje svih 237 ks zadnjoj osovini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group