Prvi uvid u Mazdin MX 2020 model

Više slika

Više slika

Pogledajte kako izgleda novo električno vozilo Mazda brenda i šta nam sve donosi ...

Mazda je već počela primati narudžbine za MX-30 na pojedinim evropskim tržištima, a sada je proizvođač automobila objavio više fotografija i detalja svog EV-a.

MX-30 crossover predstavlja Mazdinu novu tehnologiju električnog pogona, nazvanu e-Skyactiv. Električni pogonski sistem sastoji se od litijum-jonske baterije od 35,5 kWh koja omogućava domet vožnje od približno 200 km. To možda ne zvuči mnogo, ali Mazda kaže da je to daleko više od prosečne dnevne vožnje evropskih kupaca u dužini od 48 km - prema podacima iz ankete koju je sponzorisala Mazda.

Proizvođač automobila i dalje čuva tajneovog električnog agregata, ali znamo da prototip e-TPV koji se koristi za testiranje pogonskog sklopa MKS-30 sadrži motor koji isporučuje 141 KSi 265 Nm obrtnog momenta. Ne znamo koliko dugo treba da se napuni baterija, mada Mazda kaže da se to može izvršiti naizmeničnom strujom do 6,6 kw ili jednosmernom strujom bilo sa CHAdeMO ili COMBO standardom.

Što se tiče dizajna, novi MX model izgleda futuristički i poseduje moderan dizajn koji će zadovoljiti sve tipove vozača. Crossover dizajn omogućava da on deluje snažno i robusno i pruža osećaj sigurnosti i bezbednosti. Dimenzije nisu preterane i ovaj auto ćete sa lakoćom voziti po gradu i gradskim gužvama. Poseban detalj usmeren je na prednja i zadnja vrata koja se otvaraju u kontra smerovima, što omogućava lakši ulazak u vozilo, kao i lakši transport prtljaga.

U kabini se nalaze i jedinstveni ekološki prihvatljivi materijali, poput vlakana napravljenih od recikliranih plastičnih boca (na oblogama vrata), plute napravljene od kore drveća (na središnjoj konzoli) i Premium Vintage kože (na sedištima).

Predprodaja Mazde MKS-30 počeće u martu 2020. na odabranim evropskim tržištima, a isporuke će uslediti u drugoj polovini godine. Električni krosover će imati procenjenu početnu cenu od 33,990 eura u Nemačkoj.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group