Prvi utisci vožnje novog Huracan modela


Mnogi svetski mediji su prisustvovali događaju i uspeli da uhvate kamerom prve utiske najnovijeg modela Huracan.

Do sada smo čuli da je Performante lakši za oko 40 kg od normalnog blizanca, sa brojnim poboljšanjima koja dolaze u vidu novog izduvnog sistema koji je lakši za neverovatnih 11 kg. Ostatak njegovih atributa se odnosi na ojačane karbonske kompozitne materijale koji su prisutni na čitavom automobilu, uključujući i repno krilo.

Standardni V10 motor sa 5,2 litre zapremine takođe podleže poboljšanjima i sada stvara između 625 i 640 ks, dok je menjač duplog kvačila dosta brži prilikom promena. Adaptivno vešanje je usavršeno kako bi sarađivalo sa novim aktivnim aerodinamičnim komponentama, koje su pored svega najvažnije nove karakteristike ovog Lamborghinija.

Nazvan Aerodynamica Lamborghini Attiva (ALA), nova aerodinamična oprema modela Huracan brže radi i mnogo efikasnije od ostalih hidrauličnih solucija zahvaljujući specijalnom prilagođavanju elektronski kontrolisanih motora koji mogu da pomeraju različite aerodinamične elemente na automobilu.

Zapravo, novi aero sistem je toliko efikasan da je učinio krug na Nirnburgringu dolazećeg modela Lamborghini Huracan Performante bržim od oba Aventadora SV i moćnog Porsche 918 Spyder.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group