Prvi ulično legalni KTM automobil uskoro će biti zvanično predstavljen

Iako su decenijama proizvodili vrhunske motocikle, KTM je tek 2008. počeo da se bavi proizvodnjom automobila vrhunskih performansi, počevši sa X-BOW modelom.

Od tada, ovaj automobil koji potiče iz Austrije, proizvodi se u mnogim varijantama. Međutim, ovo je prvi put da je brend predstavio ulično legalnu verziju poznatu kao X-BOW GT-XR.

Zasnovana na postojećem X-BOV GT2 modelu samo na stazi, nova verzija GT-XR zadržava performanse svetske klase GT2, dok uključuje impresivan broj pogodnosti koje se tipično nalaze u ulično legalnim automobilima. Automobil uključuje uklonjivi volan sa integrisanim ekranom, sistem kamera za vožnju unazad, Bluetooth audio sistem, Quadlock držač pametnog telefona, klima uređaj, sedišta od karbonskih vlakana i pravi prtljažnik sa 160 litara prostora za skladištenje. KTM je najavio novi automobil kao „ulično legalno vozilo koje je najbliže rasnom trkačkom automobilu“.

X-BOW GT-XR pokreće Audi 2,5-litarski motor sa pet cilindara TFSI sa turbo punjačem. Uparen sa sedmostepenim manuelnim menjačem i mehaničkim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, ima snagu od 517 KS koja se šalje na zadnje točkove automobila.

KTM navodi da je GT-XR „savršen i za svakodnevnu vožnju“ zahvaljujući velikom rezervoaru za gorivo od 95 litara koji nudi domet od preko 900 km, progresivnom servo upravljaču sa električnom podrškom i opcionim hidrauličnim sistemom podizanja od 9 cm.

Ograničen na oko 100 proizvodnih jedinica širom sveta, 2023 KTM X-BOV GT-XR je dostupan za naručivanje sada, sa cenama koje počinju od 284.900 evra.  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group