Prvi pogled na najnoviji Ford Focus


Kompanija Ford objavila je prvu zvaničnu fotografiju svog potpuno novog Fokus kompakta, koji je i dalje opremljen raznobojnim kamuflažnim segmentima...

Najnoviji Ford Fokus ući će u četvrtu generaciju početkom sledeće godine, a kompanija je odlučila da predstavi svoje poslednje test vozilo umotano u zaštitne kolažne nalepnice sa sloganom TimeToFocus na obe strane.

Novi kompaktni Ford biće manje više identičnog međuosovinskog rastojanja kao i model koji menja, samo što će sada doći sa dužom bazom točkova koja nudi nešto više prostora u putničkoj kabini. Sledeći Focus takođe će biti daleko aerodinamičniji i efikasniji zahvaljujući najnovijem dizajnu koji prati korake nedavno lansirane i redizajnirane nove varijanta Fiesta supermini modela.

Celokupan opseg biće podeljen na standardne nivoe i ponovo, baš kao i kod Fiesta modela, Ford planira da predstavi aktivni pseudo/krosover model zajedno sa ST linijom i Vignale edicijom. Navodi sugerišu da je kompanija Ford detaljno razmotrila i odlučila da ponudi Active verziju, sa opcionim pogonom na svim točkovima, preuzetom sa trenutnog modela Ford RS.

Prethodni špijunski snimci otkrili su kontrolnu tablu sa poslednjim SYNC3 informativno zabavnim sistemom američke kompanije, montiranim iznad ventilacionih otvora, dok smo takođe imali priliku da vidimo putničku kabinu koja koristi materijale boljeg kvaliteta ili kako iz nje tvrde, daleko više premijum komponenti.

Glavna zvezda novog modela jeste njegov opseg jednolitarskih EcoBoost motora, koji sada dobija i nove trocilindraše zapremine 1,5 litara, spremne za prvo predstavljanje zajendo sa dvolitarskim benzicnima. Dizel opcije uključuju dvolitarske agregate zapremine 1,5 litara, dok će automatski menjač duplog kvačila biti ponuđen kao opcija. Novi Focus će premijerno biti prikazan u Ženevi marta sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group