Prvi Lamborghini Sian isporučen u Ameriku

Lamborghini Sian Isporučen je u zemlju gde se snovi ostvaruju...

Lamborghini je predstavio Sian još u septembru 2019. godine kao najnoviji superautomobil koji je naslednik Aventadora. Isporučeni model završen je u živahnoj narandžastoj nijansi nazvanoj Arancio Atlas i sadrži mnoštvo izloženih sjajnih delova od ugljeničnih vlakana, uključujući zadnji spojler i poklopac motora.

Sian pokreće Lamborghinijev prirodno aspirisani 6,5-litarski V12 motor koji je povezan sa blagim hibridnim sistemom i rezultira sa ukupno 808 ks. Ovaj hibridni sistem sastoji se od električnog motora od 48 volti, snage 34 ks, ugrađenog u menjač, za koji se navodi da pruža trenutni odziv i poboljšane performanse.

Ono što pogonski sklop Siana čini još posebnijim je činjenica da koristi super kondenzator za razliku od tradicionalnijeg litijum-jonskog akumulatora. Kaže se da je ovaj superkondenzator tri puta snažniji od baterije iste težine, i da je tri puta lakši.

On se postavlja se u pregradu između kabine i motora za optimalnu raspodelu težine. Superautomobil takođe uključuje sistem regenerativnog kočenja koji je Lamborghini i koji dopunjuje hibridni sistem i puni super kondenzator.

Lamborghini tvrdi da Sian može ubrzati do 100 km / h za manje od 2,8 sekundi i da ima najveću brzinu od 350 km / h.

Samo 63 primerka će biti napravljena, a  cena još uvek nije tačno određena.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group