Prvi koncept automobil kompanije Rolls Royce

Više slika

Više slika

Rolls-Royce je dizajnirao svoj prvi konceptualni model, izgrađen na viziji budućnosti autonomnih luksuznih vozila...

On dolazi sa izgledom magičnog ćilima, koji je omogućio njegov inovativni sistem osvetljenja, glamurozno ga najavljujući njegovim posmatračima. Nazvan Rolls-Royce Vision Next 100, dizajn cilja ka svim očekivanjima koje će diktirati zahtevi vožnje kupaca luksuznih automobila budućnosti. Predstavljen na londonskom Roundhouse događaju, koncept automobil uključuje krov koji se klizno otvara, sa dizajnom zasnovanim na preklop šarkama. Ovo će omogućiti vozačima da zakorače u enterijer bez ikakvog savijanja, nakon čega se krov i vrata zatvaraju automatski.

Mnoge od prepoznatljivih karakteristika ovog brenda bivaju unapređene u dizajnu karoserije futurističkog izgleda. Klasična Panteon rešetka hladnjaka je očuvana i restilizovana kao manja, ali istaknutija prednja strana vozila.

Dizajneri su zamislili Rolls-Royce koji bi mogao biti kreiran oko manje mehaničkih komponenti, zamenivši pritom većinu motornog prostora velikim odeljcima. Ovo im je takođe omogućilo da učine automobil užim, stvore zadnji deo sportskog stila i zakrivljeni krov kabine načinjen od crnog stakla. Točkovi su smešteni u individualnim kutijama, što je izložilo pogledu viljuške i nosače koji spajaju šasiju, dok istovremeno učvršćuju prednju stranu karoserije šupljeg oblika.

28 inča visoki, ali uski točkovi nad kojima se automobil nadvija, su ručno napravljeni od 65 posebnih komada aluminijuma i potpuno su zatvoreni pružajući izgled veoma impresivnog, futurističkog katamarana. Kada se Rolls-Royce Vision Next 100 gleda iz bilo kog ugla, on deluje kao da pluta, bilo da miruje ili se kreće.

Njegov lagani izgled je dostignut putem besprekornog oblikovanja zadnjeg dela vozila, za čije je savršenstvo bio zadužen dizajnerski tim kompanije, koji je nakratko bio oslobođen njihovih trenutnih ograničenja, koja dolaze od strane novih pogona, i maksimalno obučen da koristi napredne tehnologije koje su im sada dostupne.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group