Prvi Ford Mustang Šelbi GT500 se prodaje za 1.1 miliona dolara

U oktobru, prvi proizvedeni Ford Mustang Shelbi GT500 iz 2020. godine otkotrljao se s montažne linije, a jednokratno izdanje je izdato na aukciji u dobrotvorne svrhe u Barrett-Jackson-u za ogromnih 1,1 milion dolara.

Pobednik aukcije nije niko drugi do Craig Jackson, predsedavajući i izvršni direktor Barrett-Jacksona. Inspirisan sopstvenim prototipom Shelbi EKSP500 iz 1968. godine, takođe poznat kao Zeleni hornet, GT500 je bio obojen u jedinstvenu nijansu električne zelene boje koja trenutno nije dostupna u Fordovom katalogu. Da bi ponovo stvorio ovu boju, proizvođač automobila je kombinovao osnovni premaz sa posebnom zelenom bojom koja nosi naziv Candi Apple Green.

„Podnoseći ovaj zahtev, zaista nisam imao pojma o kakvom se izuzetnom poduhvatu radilo, ali BASF i stručnjaci za farbu u Penskeu otišli ​​su iznad i dalje da bi se to dogodilo“, rekao je Džekson. "Čitav tim u Fordu došao je da pomogne mom snu da postane stvarnost i srtvarno sam presrećan."

Za one koji ne znaju, Zeleni hornet iz 1968. godine bio je prototip kreiran za testiranje različitih tehnologija performansi koje su stvorili Ford i Shelbi. Nažalost, vozilo nikada nije prešlo na proizvodnu liniju, a većina prototipova napravljenih u to vreme završila je pod drobilicom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group